Religia, de Leszek Kolakowski

Religia

de Leszek Kolakowski

Religia

Titlu:

Religia

Domeniu: Religie si spiritualitate

Editura: Humanitas

Autor: Leszek Kolakowski

Starea cărții: Impecabilă

Nr. pagini: 254

Anul apariţiei: 1993

32,00 RON
Vezi carte

Profesorul Leszek Kolakowski consacra aceasta carte singurei probleme cruciale pentru fiinta metafizica numita om: existenta lui Dumnezeu, inteles ca Principiu Absolut si ca Parinte Iubitor. Caci, potrivit lui, viata religioasa a omului incape, intreaga, in doua ecuatii: ecuatia platoniciana a Absolutului – „Daca Unul nu este, atunci nimic nu este“ – si cea paulinica a Dumnezeului intrupat – „Daca dragoste nu e, nimic nu e“. In afara lor se afla critica rationalista a religiei, ce declanseaza un necurmat conflict intre cer si pamant.

Argumentele acestei critici ii apar insa autorului valabile intr-un anumit sens: credinta nu poate fi – si nici nu trebuie sa fie! – justificata pornind de la presupozitiile filozofiei rationaliste, adesea arbitrare si contestabile. Ne-o arata cel mai bine regulile morale, care nu pot fi validate decat in contextul religiei. Exista, asadar, un antagonism real care opune religia si luminismul, dar, in cele din urma, conflictul dintre ele este unul al prioritatilor in ierarhia valorilor, si nicidecum o lupta a ratiunii impotriva erorii.

Leszek Kolakowski - Religia.

Recenzii

Cartea “Religia” de Leszek Kolakowski a apărut la editura Humanitas în seria de Religie si spiritualitate, se află în stare impecabilă, conține 254 pagini și poate fi comandată online.
0 produse
Facebook

Acasă | Căutare | Catalog | Clienți | Contact | Informații | GDPR | Hartă site

Viziteaza site-ul ANTICARIAT SI LIBRARIE ONLINE pe ShopMania

Copyright © 2024 Librăria Cărți-Online.com
Powered by Ideea Europeană