NE REINVENTĂM!

Momentan, pentru o perioadă nedeterminată, anticariatul nu este funcțional. Astfel, orice solicitare trimisă prin website nu va putea fi înregistrată. Între timp, vă invităm să verificați periodic pagina noastră pentru a afla când revenim.

Quinta sparta, de Pavel Corut

Quinta sparta

de Pavel Corut

Quinta sparta

Titlu:

Quinta sparta

Domeniu: Beletristica » Autori romani

Editura: Miracol

Autor: Pavel Corut

Starea cărții: Nouă

Nr. pagini: 172

Anul apariţiei: 1993

24,00 RON

Pavel Coruţ "Quinta spartă". Un volum din seria Octogonul în acţiune.

Uneori osmoza se încrâncenează şi izolează celula de mediu. În mijlocul unui lac de bunătăţi celula este înfometată, pentru că prin membrană nu pot pătrunde glucidele. Nu e o formă de abstinenţă ci de malnutriţie. O formă de înfometare dirijată din afară, care la scara organismului se defineşte cu termenul diabet. Alteori se ajunge la diabet şi la scară naţională. Cu două secole în urmă la noi circula un refren cu conţinut profund contestatar: "Munţii noştri aur poartă, noi cerşim din poartă-n poartă". Timpul avea să rezolve paradoxul. Soluţia este că acum aurul din munţii noştri nu mai este exploatat de noi, deci nu mai ştim nici că avem, nici cât aveam. Bogăţiile subsolului nu sunt proprietate privată, deci aparţin statului. Dar statul refuză să le exploateze pentru că ar deveni prea viguros, şi el ţine cură de slăbire. Am dat doar un exemplu local. Alţii păţesc la fel cu petrolul, diamantele, uraniul, cobaltul, platina, care din greşeala Creatorului, au ajuns în alte teritorii decât unde este nevoie de ele.

Despre Pavel Coruţ

Pavel Corut s-a nascut in 17 iunie 1949 in satul Glavanestii Vechi din judetul Iasi. Tatal, Gheorghe Corut, aviator pe frontul Est in al doilea Razboi Mondial a fost decorat cu Clasa Crucea de Aur pentru faptele sale de eroism. Brevetul care a insotit aceasta decoratie poarta cuvintele regelui de atunci Mihai I: "Eu, Mihai rege al Romaniei, celor de fata si viitori, sanatate! Dorind a rasplati meritele sergentului aviator Corut Gheorghe." Mama este descrisa de autor ca fiind: o femeie bine cladita, cu parul blond ca lumina Soarelui si cu ochi albastri, viteaza, pregatita sa infrunte greutatile unei vieti conturate de saracie si razboi. Avand anumite conceptii asa-zise pagane mama planificase ca pe cel de-al treilea fiu sa-l boteze Decebal, dar tatal trece in certificatul copilului numele Pavel.

Recenzii
Acest titlu este disponibil doar la cerere și este în stoc limitat.

Dacă doriți să îl comandați, va putea fi livrat în 7 zile de la data comenzii.
Cartea “Quinta sparta” de Pavel Corut a apărut la editura Miracol în seria de Beletristica: Autori romani, se află în stare nouă, conține 172 pagini și poate fi comandată online.
0 produse
Scarlett vol.I+II
Scarlett vol.I+II
49,00 RON
32,00 RON

Facebook

Acasă | Căutare | Catalog | Clienți | Contact | Informații | ANPC | Hartă site

Copyright © 2022 Librăria Cărți-Online.com
Powered by Ideea Europeană