NE REINVENTĂM!

Momentan, pentru o perioadă nedeterminată, anticariatul nu este funcțional. Astfel, orice solicitare trimisă prin website nu va putea fi înregistrată. Între timp, vă invităm să verificați periodic pagina noastră pentru a afla când revenim.

Padurea cu plopi argintii, de Olimpian Ungherea

Padurea cu plopi argintii

de Olimpian Ungherea

Padurea cu plopi argintii

Titlu:

Padurea cu plopi argintii

Domeniu: Beletristica » Autori romani

Editura: Junimea

Autor: Olimpian Ungherea

Starea cărții: Nouă

Nr. pagini: 200

Anul apariţiei: 1990

16,00 RON

Bătrînul care venise la poliţie avea o figură imobilă, stranie, ca o mască ridată adînc, brăzdată în lung şi-n lat de şuviţe înguste, tăioase — desen filigranat în marmură albă. Părul zburlit şi aspru, de un luciu întunecat ca argintul vechi, îi prelungea parcă trăsăturile chipului mortificat, topindu-le apoi, estompîndu-le în aerul din jur. Doar ochii mai păstrau în unda lor de culoarea antracitului vigoarea nealterată a puterii — privire penetrantă, pătrunzătoare, al cărei fior intens vibra pînă departe în cugetul tău.

Bărbatul acela bătrîn, foarte bătrîn — aveam să aflu mai tîrziu că era trecut de optzeci de ani — avea o statură pirpirie, fragilă, delicată ca o talie de băieţandru, era îmbrăcat cu o eleganţă sobră, parfumat cu discreţie, iradia simplitate şi echilibru, vorbea cu blîndeţe, glasul lui învăluindu-te cu armonii baritonale, gesturile lui conferind cuvintelor accente şi nuanţe persuasive.

Venise la poliţie într-o după-amiază, către mijlocul unei veri, se recomandase simplu : Arcadie Stelarii, apoi mă întrebase firesc, ca şi cum mi-ar fi cerut o ţigară : "Nu cumva vă prisoseşte o jumătate de oră ?". conti-nuînd după o scurtă pauză, răstimp în care mă cercetase atent, se convinsese de buna mea credinţă, era mulţumit : "Am nevoie de jumătatea aceasta de oră, ca să vă povestesc unul din cele mai sumbre episoade din viaţa mea."...

Recenzii
Acest titlu este disponibil doar la cerere și este în stoc limitat.

Dacă doriți să îl comandați, va putea fi livrat în 7 zile de la data comenzii.
Cartea “Padurea cu plopi argintii” de Olimpian Ungherea a apărut la editura Junimea în seria de Beletristica: Autori romani, se află în stare nouă, conține 200 pagini și poate fi comandată online.
0 produse
Facebook

Acasă | Căutare | Catalog | Clienți | Contact | Informații | ANPC | Hartă site

Copyright © 2021 Librăria Cărți-Online.com
Powered by Ideea Europeană