NE REINVENTĂM!

Momentan, până finalizăm noul website, anticariatul nu este funcțional. Astfel, orice solicitare trimisă prin website nu va putea fi înregistrată. Între timp, vă invităm să verificați periodic pagina noastră pentru a afla când revenim.

Orgoliile Kremlinului. O istorie a Imperiului Rus de la 1552 pana astazi, de Helene Carrere Encause

Orgoliile Kremlinului. O istorie a Imperiului Rus de la 1552 pana astazi

de Helene Carrere Encause

Orgoliile Kremlinului. O istorie a Imperiului Rus de la 1552 pana astazi

Titlu:

Orgoliile Kremlinului. O istorie a Imperiului Rus de la 1552 pana astazi

Domeniu: Istorie

Editura: Orizonturi

Autor: Helene Carrere Encause

Starea cărții: Nouă

Nr. pagini: 315

Anul apariţiei: 2015

29,00 RON

Imperiul Rus, care s-a format pe parcursul a jumatate de mileniu, a devenit cel mai mare din istoria mondiala a imperiilor. Dupa ultimul dintre cele trei valuri de expansiune teritoriala, s-a ajuns la un adevarat imperiu colonial, intins din Europa pana la Oceanul Pacific.

Imperiul Eurasiei de astazi a fost la un moment dat, cand Rusia stapanea si Alaska, unul americano-euro-asiatic.

Intr-un adevarat elan al cuceririi, la sfarsitul secolului al XVIII-lea, Rusia a pus piciorul in America, pe coasta Californiei, si a lansat expeditii catre Mexic si Hawaii, dar in fata opozitiei engleze si americane a fost nevoita sa renunte, multumindu-se doar cu Alaska, pe care a vandut-o Statelor Unite in anul 1867.

Aceasta adevarata istorie a Imperiului Rus, scrisa de o mare personalitate a lumii stiintifice, Helene Carrère D’Encausse, membru al Academiei Franceze, a fost publicata in anul 2005. Dar, deceniul ce a urmat aparitiei cartii a marcat o totala transformare a Rusiei, care incearca sa impuna o noua ordine de drept si de securitate internationala. Invazia Georgiei, ocuparea Crimeei si razboiul hibrid din Ucraina, ca si schimbarea perceptiei Rusiei privind UE, SUA si NATO din parteneri in dusmani, au impus o aducere la zi a continutului. Astfel, lucrarea a fost completata cu un capitol intitulat Postfata, conceput de reputatul comentator politic Emil Hurezeanu.

O carte de stricta actualitate geopolitica, orgoliile imperiale ale Kremlinului creand justificate motive de ingrijorare nu numai vecinilor Rusiei ci chiar la nivel global.

Helene Carrère D’Encausse - Orgoliile Kremlinului. O istorie a Imperiului Rus de la 1552 până astăzi.

Recenzii
Pentru mai multe detalii în legătură cu acest titlu, vizitați pagina.
Cartea “Orgoliile Kremlinului. O istorie a Imperiului Rus de la 1552 pana astazi” de Helene Carrere Encause a apărut la editura Orizonturi în seria de Istorie, se află în stare nouă, conține 315 pagini și poate fi comandată online.
0 produse
Pasarea Spin
Pasarea Spin
49,00 RON
32,00 RON

Facebook

Acasă | Căutare | Catalog | Clienți | Contact | Informații | GDPR | Hartă site

Viziteaza site-ul ANTICARIAT SI LIBRARIE ONLINE pe ShopMania

Copyright © 2024 Librăria Cărți-Online.com
Powered by Ideea Europeană