NE REINVENTĂM!

Momentan, până finalizăm noul website, anticariatul nu este funcțional. Astfel, orice solicitare trimisă prin website nu va putea fi înregistrată. Între timp, vă invităm să verificați periodic pagina noastră pentru a afla când revenim.

Onoarea pierduta a Katharinei Blum, de Heinrich Boll

Onoarea pierduta a Katharinei Blum

de Heinrich Boll

Onoarea pierduta a Katharinei Blum

Titlu:

Onoarea pierduta a Katharinei Blum

Domeniu: Beletristica

Editura: Polirom

Autor: Heinrich Boll

Starea cărții: Nouă

Nr. pagini: 208

Anul apariţiei: 2009

24,00 RON

Heinrich Böll - Onoarea pierdută a Katharinei Blum sau cum se iscă și unde poate duce violența.

Premiul Nobel pentru Literatură.

Imaginea publica a oricarui om consta nu atat in numele, cat in renumele fiecaruia, iar privilegiile, excluderile si oprobiile sociale sunt de multe ori oglindiri limpezi ale felului in care ne vad ceilalti. Microromanul lui Heinrich Boll vorbeste despre cat de fragila si vulnerabila este imaginea oricaruia dintre noi in confruntarea cu monstruoasa putere de manipulare a presei, despre importanta principiilor si a demnitatii intr-o lume impura si corupta, dar si despre pretul enorm pe care trebuie sa-l platim uneori pentru a ne rascumpara „onoarea pierduta”.

Scrisa intr-un stil ce deconcerteaza prin limpezimea argumentelor si directetea mesajului, Onoarea pierduta a Katharinei Blum sau cum se isca si unde poate duce violenta (1974) este, inainte de toate, o carte despre agresarea intimitatii si naruirea valorilor personale, o carte care, in ciuda faptului ca a fost publicata cu mai mult de trei decenii in urma, se dovedeste uluitor de actuala.

Onoarea pierduta a Katharinei Blum are ca tema victimizarea sistematica a unei tinere sarace, dar mandre, care lucreaza ca menajera si, ocazional, chelnerita. Katharina are ghinionul de a se intalni si a petrece o noapte cu un barbat dat in urmarire de politia germana. In numai citeva zile, intimitatea si onoarea ei sint distruse, mai intai de politistii care o terorizeaza, apoi de presa de scandal, ce o transforma intr-un soi de Bonnie Parker politizata: frumoasa, cruda, ucigasa si devotata cauzei comunismului.” (The New York Times)

Roman ecranizat in regia lui Volker Schlondorff si Margarethe von Trotta. Heinrich Boll este al doilea scriitor german, dupa Thomas Mann, distins cu Premiul Nobel pentru Literatura (1972). Traducere din limba germana de Mariana Sora.

Recenzii
Pentru mai multe detalii în legătură cu acest titlu, vizitați pagina.
Acest titlu este disponibil doar la cerere și este în stoc limitat.

Dacă doriți să îl comandați, va putea fi livrat în 7 zile de la data comenzii.
Cartea “Onoarea pierduta a Katharinei Blum” de Heinrich Boll a apărut la editura Polirom în seria de Beletristica, se află în stare nouă, conține 208 pagini și poate fi comandată online.
0 produse
Facebook

Acasă | Căutare | Catalog | Clienți | Contact | Informații | GDPR | Hartă site

Viziteaza site-ul ANTICARIAT SI LIBRARIE ONLINE pe ShopMania

Copyright © 2024 Librăria Cărți-Online.com
Powered by Ideea Europeană