Numele Trandafirului, de Umberto Eco

Numele Trandafirului

de Umberto Eco

Numele Trandafirului

Titlu:

Numele Trandafirului

Domeniu: Beletristica » Roman istoric

Editura: Hyperion

Autor: Umberto Eco

Starea cărții: Nouă

Nr. pagini: 479

Anul apariţiei: 1992

39,00 RON
21,00 RON
Vezi carte

„Astăzi, la a treia lectură a Numelui trandafirului, mi se pare că accentul principal al cărţii trebuie pus pe drama epistemologică. Rapid spus, drama lui Guglielmo nu este că nu a găsit adevărul (pentru că l-a găsit), ci aceea că l-a găsit oarecum din întâmplare, fără să controleze în mod riguros toate etapele descoperirii şi, în mod necesar, conţinutul însuşi al descoperirii – în ciuda faptului că s-a comportat mereu raţional, întotdeauna metodic şi fără greş, atent la toate faptele (în felul în care, nu-i aşa, pretind prescripţiile veritabilei ştiinţe). Guglielmo este un Sherlock Holmes în fine cuminţit de trufia pozitivismului, de prudenţa radicală a unui William Ockham, manevrând cu fineţe deopotrivă failibilitatea sa, contingenţa lumii, necesitatea logicii şi univocitatea enigmatică a existenţei, divine şi mundane.” (H.-R. Patapievici)

Traducere de Florin Chiriţescu.

Cartea a fost ecranizată în 1986, în regia lui Jean-Jacques Annaud, cu Sean Connery şi Cristian Slater în rolurile principale.

Recenzii
Acest titlu este disponibil doar la cerere și este în stoc limitat.

Dacă doriți să îl comandați, va putea fi livrat în 7 zile de la data comenzii.

Cartea “Numele Trandafirului” de Umberto Eco a apărut la editura Hyperion în seria de Beletristica: Roman istoric, se află în stare nouă, conține 479 pagini și poate fi comandată online.
0 produse
Facebook

Acasă | Căutare | Catalog | Clienți | Contact | Informații | GDPR | Hartă site

Viziteaza site-ul ANTICARIAT SI LIBRARIE ONLINE pe ShopMania

Copyright © 2024 Librăria Cărți-Online.com
Powered by Ideea Europeană