NE REINVENTĂM!

Momentan, până finalizăm noul website, anticariatul nu este funcțional. Astfel, orice solicitare trimisă prin website nu va putea fi înregistrată. Între timp, vă invităm să verificați periodic pagina noastră pentru a afla când revenim.

Monologul polifonic, de Nicolae Steinhardt

Monologul polifonic

de Nicolae Steinhardt

Monologul polifonic

Titlu:

Monologul polifonic

Domeniu: Filosofie

Editura: Dacia

Autor: Nicolae Steinhardt

Starea cărții: Foarte bună

Nr. pagini: 376

Anul apariţiei: 1990

36,00 RON

In stilul sau caracteristic, N. Steinhardt acopera in eseurile reunite in volum o paleta literara larga, de la SF la generatia interbelica, de la Ion Creanga la Lucian Blaga si Octavian Paler, de la Sarmanul Dionis la La Paradis General si „antiromanul” lui Bedros Horasangian, dar nu ezita nici sa-si exprime opiniile cu privire la libertatea indivizilor si a popoarelor in celebrul text „Suflet de rob (sau taina libertatii)”, care a atras atentia Securitatii.

„La o simpla lectura a textelor Monologului polifonic, trecerea de la recenzare la amintire literara, de la interviu la eseu, de la evocare la meditatie se face fara legatura si fara subsumarea continutului vreunui termen sau concept structurant. Totul e curgere de continut foarte variat. Dar cautarea sensurilor ascunse in spatele cuvintelor, descoperirea unui tilc al faptelor, propunerea unui paradox inimaginabil, creionarea portretelor ilustrilor profesori ori prieteni, tratarea adesea surprinzatoare a subiectelor, stilul deschis si degajat, alaturarea subiectelor foarte diferite si mai ales actualitatea tematica si sinceritatea afirmatiilor ii mediaza cititorului polifonia monologului cultural propus de N. Steinhardt. Ca intr-o sinteza a tuturor scrierilor precedente, volumul, primul publicat postum, dovedeste cu prisosinta ca actul de cultura, unul, isi gaseste in N. Steinhardt interpretul multiplu, ca monologul poate fi, si chiar este, polifonic.” (Stefan Iloaie)

Recenzii
Pentru mai multe detalii în legătură cu acest titlu, vizitați pagina.
Acest titlu este disponibil doar la cerere și este în stoc limitat.

Dacă doriți să îl comandați, va putea fi livrat în 7 zile de la data comenzii.
Cartea “Monologul polifonic” de Nicolae Steinhardt a apărut la editura Dacia în seria de Filosofie, se află în stare foarte bună, conține 376 pagini și poate fi comandată online.
0 produse
Facebook

Acasă | Căutare | Catalog | Clienți | Contact | Informații | GDPR | Hartă site

Viziteaza site-ul ANTICARIAT SI LIBRARIE ONLINE pe ShopMania

Copyright © 2024 Librăria Cărți-Online.com
Powered by Ideea Europeană