NE REINVENTĂM!

Momentan, până finalizăm noul website, anticariatul nu este funcțional. Astfel, orice solicitare trimisă prin website nu va putea fi înregistrată. Între timp, vă invităm să verificați periodic pagina noastră pentru a afla când revenim.

Mode si vesminte din trecut (2 vol.), de Al. Alexianu

Mode si vesminte din trecut (2 vol.)

de Al. Alexianu

Mode si vesminte din trecut (2 vol.)

Titlu:

Mode si vesminte din trecut (2 vol.)

Domeniu: Istorie

Editura: Meridiane

Autor: Al. Alexianu

Starea cărții: Foarte bună

Nr. pagini: 418+370

Anul apariţiei: 1971

49,00 RON
39,00 RON

Al. Alexianu - Mode si vesminte din trecut.

Cartea de fata infatiseaza evolutia imbracamintei noastre de-a lungul a cinci veacuri de la anul 1350 pana la 1850, invederand trecutul de fast si stralucire al acestui popor purtator de civilizatie la portile Orientului. Prin paginile ei defileaza voievozi in hlamide de purpura, boieri in mandre sube de postav si palarii imblanite, jupanese cu naframe de fir si horbota, beizadele cu peruci pudrate, coconite cu giuvaeruri si deocheate sulimanuri.

Lefegii, negutatori, tarani si mari feudali, ciohondari, eteristi si palicari, oameni, slujbe, ranguri, saracie si eleganta, secole de austeritate, de decadere, de aservire sau de eliberare oglindesc intr-o haina trecatoare, intr-o moda vremelnica, istoria unui popor, a unei tari, a unui trecut.

Al. Alexianu este cunoscut prin studiile si articolele privind arta feudala romaneasca si istoria literaturii noastre vechi.

Mode si vesminte din trecut, rodul unor cautari laborioase si pasionate, reuseste sa surprinda ceea ce este efemer si etern totodata, nu atat in fluctuatia hainelor, cat mai ales in destinul culturii materiale a poporului nostru.

Recenzii
Pentru mai multe detalii în legătură cu acest titlu, vizitați pagina.
Acest titlu este disponibil doar la cerere și este în stoc limitat.

Dacă doriți să îl comandați, va putea fi livrat în 7 zile de la data comenzii.
Cartea “Mode si vesminte din trecut (2 vol.)” de Al. Alexianu a apărut la editura Meridiane în seria de Istorie, se află în stare foarte bună, conține 418+370 pagini și poate fi comandată online.
0 produse
Facebook

Acasă | Căutare | Catalog | Clienți | Contact | Informații | GDPR | Hartă site

Viziteaza site-ul ANTICARIAT SI LIBRARIE ONLINE pe ShopMania

Copyright © 2024 Librăria Cărți-Online.com
Powered by Ideea Europeană