NE REINVENTĂM!

Momentan, până finalizăm noul website, anticariatul nu este funcțional. Astfel, orice solicitare trimisă prin website nu va putea fi înregistrată. Între timp, vă invităm să verificați periodic pagina noastră pentru a afla când revenim.

Memoriile unei gheise, de Arthur Golden

Memoriile unei gheise

de Arthur Golden

Memoriile unei gheise

Titlu:

Memoriile unei gheise

Domeniu: Beletristica

Editura: Humanitas

Autor: Arthur Golden

Starea cărții: Nouă

Nr. pagini: 504

Anul apariţiei: 2006

34,00 RON

Bestseller internaţional, numărul 1 în topurile din Europa şi America, vândut în peste 4 milioane de exemplare şi tradus în peste 35 de limbi, Memoriile unei gheişe este un roman ce nu trebuie să lipsească din bibliotecă. Ecranizarea romanului poartă semnătura regizorului Rob Marshall şi a primit în 2006 un premiu Globul de Aur, 3 premii Oscar şi 3 premii Bafta.

În 1929, Chiyo, o fetiţă de nouă ani dintr-un sat japonez, este vândută unei gheişe din Kyoto, Hatsumono, care o supune unui tratament extrem de dur, geloasă pe frumuseţea ei uimitoare. Într-un târziu, Chiyo e salvată de marea rivală a lui Hatsumono, Mameha, care o ia sub aripa ei ocrotitoare. Chiyo devine astfel gheişa Sayuri, pregătită cu toate aptitudinile sociale şi artistice de care e nevoie pentru a supravieţui în societatea japoneză a secolului trecut.

Pătrunzând în această lume tainică, Sayuri este învăţată că o gheişă nu e liberă să iubească sau să îşi urmeze propriul sau destin. Mentora ei, legendara Mameha, înţelege limitele unei relaţii intime cu un patron special sau danna, şi o învaţă pe Sayuri să îşi ţină foarte bine în frâu sentimentele. Spre deosebire de rivala lui Sayuri, pe nume Hatsumomo, Mameha ştie că o gheişă nu îşi poate permite să se lase în voia pasiunii ei pentru orice bărbat.

Totuşi, Sayuri nu poate uita un moment de o neaşteptată blândeţe pe care l-a trăit la o vârstă fragedă. Amintirea acelui moment sclipeşte ca un miraj şi o susţine în anii grei de suferinţă. Privindu-şi viaţa în retrospectivă, ea îşi aminteşte de "o fetiţă care avea mai mult curaj decât ştia" şi meditează: Acestea nu sunt memoriile unei Împărătese sau ale unei Regine. Sunt memorii de un alt fel. Lumea mea este pe cât de interzisă, pe atât de fragilă; fără misterele ei, nu ar putea supravieţui.


Ce este o gheişă? Un obiect al dorinţei. O operă de artă în mişcare. Un actor, un artizan, un entertainer, după tradiţia japoneză. Un tip uman la graniţa clişeului cultural, imposibil de redat în categoriile occidentale. Sau poate doar o femeie care posedă, în cea mai înaltă măsură, rafinamentul artelor lumeşti.

Ritualurile seducţiei sunt nenumărate, într-o lume al cărei eşafodaj se sprijină pe culorile unui chimono, pe dezgolirea unei cefe pictate, pe licitarea virginităţii unei adolescente sau pe ţeserea unei intrigi de budoar. Sayuri, pe numele ei de gheişă, ajunge să stăpânească destine, să deţină secrete şi să construiască un imperiu al erotismului ritualic.

"În parte roman istoric, în parte bildungsroman, în parte basm, Memoriile unei gheişe îi dezvăluie cititorului o lume dispărută, de un exotism plin de rafinament." (The New York Times)

Recenzii
Pentru mai multe detalii în legătură cu acest titlu, vizitați pagina.
Acest titlu este disponibil doar la cerere și este în stoc limitat.

Dacă doriți să îl comandați, va putea fi livrat în 7 zile de la data comenzii.
Cartea “Memoriile unei gheise” de Arthur Golden a apărut la editura Humanitas în seria de Beletristica, se află în stare nouă, conține 504 pagini și poate fi comandată online.
0 produse
Facebook

Acasă | Căutare | Catalog | Clienți | Contact | Informații | GDPR | Hartă site

Viziteaza site-ul ANTICARIAT SI LIBRARIE ONLINE pe ShopMania

Copyright © 2024 Librăria Cărți-Online.com
Powered by Ideea Europeană