NE REINVENTĂM!

Momentan, pentru o perioadă nedeterminată, anticariatul nu este funcțional. Astfel, orice solicitare trimisă prin website nu va putea fi înregistrată. Între timp, vă invităm să verificați periodic pagina noastră pentru a afla când revenim.

Lista Lui Schindler, de Thomas Keneally

Lista Lui Schindler

de Thomas Keneally

Lista Lui Schindler

Titlu:

Lista Lui Schindler

Domeniu: Beletristica

Editura: Orizonturi

Autor: Thomas Keneally

Starea cărții: Foarte bună

Nr. pagini: 544

Anul apariţiei: 1995

32,00 RON

Thomas Keneally - Lista Lui Schindler, ediția I.

Acțiunea romanului scris de Thomas Keneally, distins cu prestigiosul Booker Prize, este povestea omului pe care războiul l-a transformat într-un înger al milei. În conul de umbră al Auschwitz-ului, un boem industriaș german, Oskar Schindler, arian pur sânge, și-a riscat viața pentru a salva de la moarte un număr însemnat de evrei, condamnați la exterminare în lagărele naziste. Prin acțiunea sa plină de curaj, și-a câștigat dreptul de a fi considerat legenda vie a evreilor din Cracovia aflată sub ocupație germană. O carte de neuitat, extraordinară prin faptul că este adevărată.

Schindler a făcut parte dintr-o familie catolică şi a crescut cu toate privilegiile pe care banii le pot cumpăra. Cu toate că tatăl său ajunge falit, tânarul Oskar pleacă în Polonia pentru a pune bazele propriei afaceri. Aici îl întâlneşte pe Itzak Stern (un contabil evreu) şi, de vreme ce evreilor le era interzis să deţină o afacere, caută prin intermediul acestuia posibili investitori. Datoria lui Stern era să se ocupe de afacere, iar Schindler să se ocupe de prezentare. Oskar se înrolează în Partidul Nazist şi ia parte la petrecerile date de ofiţerii germani. Oferindu-le acestora băutură şi mâncare din plin, își face numeroşi prieteni în armata germană, pentru care va deveni principalul furnizor.

Oskar Schindler a cheltuit milioane de mărci cu întreţinerea muncitorilor şi mituirea oficialităților. Odată cu capitularea Germaniei Schindler adună toţi evreii şi gărzile prezente din fabrica sa. Acestora li se trimise ordin să ucidă cât mai repede toţi evreii din lagare pentru a nu lăsa “urme” despre ce s-a întamplat cu evreii în timpul războiului. Schindler îi convinge să nu facă acest lucru spunându-le că pot pleca şi sã se întoarcă la familiile lor ca bãrbaţi nu ca nişte criminali.

El işi dă seama că aliaţii vor porni pe urmele lui şi de aceea se hotărăşte ca la miezul nopţii să plece; înainte de a pleca, îşi cere scuze evreilor pentru modul în care i-a tratat la început şi pentru faptul că nu a putut salva mai mulţi evrei.

Recenzii
Acest titlu este disponibil doar la cerere și este în stoc limitat.

Dacă doriți să îl comandați, va putea fi livrat în 7 zile de la data comenzii.
Cartea “Lista Lui Schindler” de Thomas Keneally a apărut la editura Orizonturi în seria de Beletristica, se află în stare foarte bună, conține 544 pagini și poate fi comandată online.
0 produse
Facebook

Acasă | Căutare | Catalog | Clienți | Contact | Informații | GDPR | Hartă site

Copyright © 2023 Librăria Cărți-Online.com
Powered by Ideea Europeană