NE REINVENTĂM!

Momentan, pentru o perioadă nedeterminată, anticariatul nu este funcțional. Astfel, orice solicitare trimisă prin website nu va putea fi înregistrată. Între timp, vă invităm să verificați periodic pagina noastră pentru a afla când revenim.

Kristin Lavransdatter (3 vol.), de Sigrid Undset

Kristin Lavransdatter (3 vol.)

de Sigrid Undset

Kristin Lavransdatter (3 vol.)

Titlu:

Kristin Lavransdatter (3 vol.)

Domeniu: Beletristica » Roman de dragoste

Editura: pentru Literatură Universală

Autor: Sigrid Undset

Starea cărții: Foarte bună

Nr. pagini: 1192

Anul apariţiei: 1968

74,00 RON
56,00 RON

Un roman excepţional al scriitoarei norvegiene Sigrid Undset, a cărei capodoperă este chiar trilogia de faţă, Kristin Lavransdatter (Kristin, fiica lui Lavrans).

Un roman recomandat tuturor pasionaţilor genului, în special pentru admiratorii romanului Torente al lui Marie-Anne Desmarest.

În primul volum, Kransen („Cununa”), ne este prezentată o fată din Norvegia de la începutul veacului al XIV-lea, Kristin, fiica lui Lavrans, care refuză să se căsătorească cu logodnicul ales de părinţi şi se lasă sedusă de un bărbat cu o proastă reputaţie. La căsătoria cu acesta, Kristin poartă "cununa neprihănirii", deşi este însărcinată. Acest păcat îl va plăti din greu când, devenind Husfrue („Stăpâna casei”), pune pe roate gospodăria în ruină a soţului său, cu care are şapte copii. Ultimul volum, Korset („Crucea”), reprezintă ispăşirea păcatelor din tinereţe, prin moartea soţului şi retragerea ei într-o mânăstire, unde îşi regăseşte liniştea sufletească.

Romanul cuprinde trei volume:

  1. volumul I : Cununa
  2. volumul II : Stăpâna casei
  3. volumul III : Crucea

Sigrid Undset a primit Premiul Nobel pentru Literatură în 1928.

Despre autor

Sigrid Undset s-a născut în Kalundborg, Danemarca, dar familia ei s-a mutat în Norvegia când avea doi ani. Şi-a petrecut copilăria la Kristiania (Oslo). Mama, o daneză luminată şi echilibrată, a crescut-o în prima copilărie în atmosfera de saga şi de folclor scandinav iar tatăl, in distins arheolog, a educat-o în spiritul respectului faţă de valorile culturale ale antichităţii şi ale dragostei faţă de vremurile trecute. La vârsta de 11 ani este zguduită profund de moartea tatălui său, pe care îl adora. Greutăţile familiale o obligă pe Sigrid să-şi întrerupă studiile - inclusiv pe cele de pictură - iar la 16 ani devine funcţionară. Drama copilăriei ei este povestită în romanul "Unsprezece ani", care apare abia în anul 1934.

Pentru deosebitele ei calităţi morale sunt elocvente "condiţiile de creaţie" pe care le-a avut în perioada când a scris măiastra sa capodoperă, care i-a adus consacrarea pe plan mondial, trilogia Kristin Lavransdatter. Când a început să scrie această trilogie, Sigrid Undset avea 37 de ani, se despărţise de soţul ei şi plecase de la Oslo la Lillehammer, era însărcinată şi îngrijea cinci copii, trei ai soţului din prima căsătorie şi doi ai ei. Unul din băieţii soţului şi o fetiţă a sa erau oligofreni. Sigrid scria toată noaptea, învingându-şi oboseala cu cafea şi ţigări, iar dimineaţa, după ce se ocupa câteva ore de copii şi gospodărie, se aşeza în pat şi descifra documente laice şi religioase din Norvegia medievală şi catolică a secolului al XIV-lea, scrise în latină şi în norvegiana veche, documentare absolut necesară pentru lucrarea sa.

După apariţia primului volum, în 1920, era atât de epuizată încât nici n-a sesizat excepţionala primire de care s-a bucurat cartea. Lucrând în acelaşi ritm uluitor, în 1921 şi 1922 îi apar şi celelalte cărţi ale trilogiei.

Recenzii
Cartea “Kristin Lavransdatter (3 vol.)” de Sigrid Undset a apărut la editura pentru Literatură Universală în seria de Beletristica: Roman de dragoste, se află în stare foarte bună, conține 1192 pagini și poate fi comandată online.
0 produse
Facebook

Acasă | Căutare | Catalog | Clienți | Contact | Informații | GDPR | Hartă site

Copyright © 2023 Librăria Cărți-Online.com
Powered by Ideea Europeană