NE REINVENTĂM!

Momentan, până finalizăm noul website, anticariatul nu este funcțional. Astfel, orice solicitare trimisă prin website nu va putea fi înregistrată. Între timp, vă invităm să verificați periodic pagina noastră pentru a afla când revenim.

Istoria utopiei, de Jean Servier

Istoria utopiei

de Jean Servier

Istoria utopiei

Titlu:

Istoria utopiei

Domeniu: Istorie

Editura: Meridiane

Autor: Jean Servier

Starea cărții: Nouă

Nr. pagini: 306

Anul apariţiei: 2000

Stoc epuizat

Utopia, Tara de Niciunde, asa a numit Thomas Morus Republica fericita careia i-a descris economia, urbanismul si raporturile dintre cetateni, precum si constitutia si amanuntele vietii cotidiene a locuitorilor sai.

Termenul a devenit substantiv, utopie, pentru a desemna orice proiect irealizabil, si a dat doua adjective: utopic, pentru a sublinia caracterul imposibil al unei nazuinte, si utopist, pentru a califica producatorii de vise.

Victor Hugo spunea: "Utopia este adevarul de maine", iar Lamartine "Utopiile nu sunt decat adevaruri premature". In ciuda acestor aformatii, adesea utopiile nu ne apar decat ca niste "revolutii", adica drept tentative de intoarcere la un trecut.

Toate utopiile insa s-au vrut religii ale Omului, ferindu-l pe acesta de angoasele meditatiei asupra sensului aventurii sale terestre si indreptandu-si spre el propria finalitate, ca unicul scop al existentei lui, pana colo incat esti tentat sa le compari cu cele mai cumplite regimuri totalitare.

Mai mult decat o istorie, cartea lui Jean Servier, Istoria utopiei, devenita o lucrare clasica a genului, este o reflectie asupra istoriei, o cheie pentru intelegerea lumii moderne.

Recenzii
Pentru mai multe detalii în legătură cu acest titlu, vizitați pagina.
  Ne pare rau, insa aceasta carte lipseste momentan din stoc. Daca doriti sa o achizitionati, va rugam sa ne contactati utilizand formularul de contact si in cel mai scurt timp vom urgenta reinnoirea stocului cu numarul de exemplare dorite. Va multumim!
Cartea “Istoria utopiei” de Jean Servier a apărut la editura Meridiane în seria de Istorie, se află în stare nouă, conține 306 pagini și poate fi comandată la cerere.
0 produse
Facebook

Acasă | Căutare | Catalog | Clienți | Contact | Informații | GDPR | Hartă site

Viziteaza site-ul ANTICARIAT SI LIBRARIE ONLINE pe ShopMania

Copyright © 2024 Librăria Cărți-Online.com
Powered by Ideea Europeană