NE REINVENTĂM!

Momentan, până finalizăm noul website, anticariatul nu este funcțional. Astfel, orice solicitare trimisă prin website nu va putea fi înregistrată. Între timp, vă invităm să verificați periodic pagina noastră pentru a afla când revenim.

Istoria lumii de la Big Bang până în prezent, de Cynthia Stokes Brown

Istoria lumii de la Big Bang până în prezent

de Cynthia Stokes Brown

Istoria lumii de la Big Bang până în prezent

Titlu:

Istoria lumii de la Big Bang până în prezent

Domeniu: Istorie

Editura: Litera International

Autor: Cynthia Stokes Brown

Starea cărții: Nouă

Nr. pagini: 304

Anul apariţiei: 2009

24,00 RON

O abordare nouă a unei teme ce ar putea părea, la prima vedere, supralicitată. Există, în literatura universală, atât de multe lucrări în domeniul istoriei, încât ne-am putea întreba – şi nu fără oarecare temei – în ce măsură ar fi necesară încă o carte ce-ar înfăţişa istoria civilizaţiei umane. Am fi tentaţi să o citim? În ce grad ar fi această temă accesibilă publicului larg? Ajunşi, însă, în acest stadiu al întrebărilor, trebuie să ne oprim şi să detaliem puţin.

Istoria Lumii – De la Big Bang până în prezent nu este încă un manual care să trateze exclusiv evenimentele legate de civilizaţia umană. Cartea constituie una dintre primele încercări de a prezenta, într-o viziune integratoare, devenirea speciei Homo sapiens investigată în cadrul proceselor naturale (şi intercondiţionată de acestea) care au loc la scară planetară, chiar cosmică. Pentru mai multă precizie, menţionăm că lucrarea de faţă recurge, în povestirea şi în analiza etapelor parcurse de umanitate de la apariţie până în prezent, atât la datele şi la metodele specifice studiului istoric riguros, cât şi la multitudinea informaţiilor din trecut pe care le oferă, cu generozitate, ştiinţele exacte şi (demers în premieră) religia.

De-a lungul istoriei sale, omul a fost, o lungă perioadă, aproape la cheremul elementelor naturii. Pe care a dorit să le înţeleagă, apoi să le dirijeze întrucâtva, chiar să le stăpânească. O atitudine care i-a folosit şi care i-a dăunat, în acelaşi timp. Ceea ce a reuşit Homo sapiens a fost să intervină, nu de puţine ori nesăbuit, în echilibrele naturii şi să interfere, dizarmonic, cu mediul său natural. Se ştie că urmările acestor intervenţii sunt tot mai vizibile astăzi, în vreme ce speranţa de recâştigare a acelei înţelepciuni naturale, pierdută de societăţile moderne ultratehnologizate, este tot mai firavă.

Firul călăuzitor al acestei cărţi ar putea fi rezumat în cuvintele: oamenii au fost şi sunt (organic, energetic, informaţional) parte a unei structuri mult mai mari, proiectată dincolo de hotarele cuprinderii noastre în ceea ce priveşte desfăşurarea în spaţiu şi în timp. Iată, lucrarea de faţă vă oferă ocazia de a începe să înţelegeţi cine suntem şi de unde venim. Ce drumuri am parcurs, ce tovarăşi de călătorii am avut, unde ne-am poticnit, în ce am crezut. Dar ne oferă şi ideea – ispititoare, nu? – de ane întreba unde vom ajunge. Şi peste câtă vreme.

Recenzii
Pentru mai multe detalii în legătură cu acest titlu, vizitați pagina.
Acest titlu este disponibil doar la cerere și este în stoc limitat.

Dacă doriți să îl comandați, va putea fi livrat în 7 zile de la data comenzii.
Cartea “Istoria lumii de la Big Bang până în prezent” de Cynthia Stokes Brown a apărut la editura Litera International în seria de Istorie, se află în stare nouă, conține 304 pagini și poate fi comandată online.
0 produse
Facebook

Acasă | Căutare | Catalog | Clienți | Contact | Informații | GDPR | Hartă site

Viziteaza site-ul ANTICARIAT SI LIBRARIE ONLINE pe ShopMania

Copyright © 2023 Librăria Cărți-Online.com
Powered by Ideea Europeană