NE REINVENTĂM!

Momentan, pentru o perioadă nedeterminată, anticariatul nu este funcțional. Astfel, orice solicitare trimisă prin website nu va putea fi înregistrată. Între timp, vă invităm să verificați periodic pagina noastră pentru a afla când revenim.

Istoria Garzii de Fier (1919–1941), de Francisco Veiga

Istoria Garzii de Fier (1919–1941)

de Francisco Veiga

Istoria Garzii de Fier (1919–1941)

Titlu:

Istoria Garzii de Fier (1919–1941)

Domeniu: Istorie

Editura: Humanitas

Autor: Francisco Veiga

Starea cărții: Foarte bună

Nr. pagini: 384

Anul apariţiei: 1993

64,00 RON
56,00 RON

Cu aproape un milion de simpatizanti la sfarsitul anilor '30, Garda de Fier a lasat urme adanci in istoria contemporana a Romaniei - dar deopotriva si in istoriografie. Totusi, studiile romanesti ce i-au fost consacrate n-au stiut, ori n-au vrut, sa depaseasca barierele ideologiilor, cazand fie intr-o abjecta apologie, fie intr-o infierare strecurata ilicit printre premise. Din celalalt colt al Europei insa, Francisco Veiga, profesor de istorie contemporana la Universitatea Autonoma din Barcelona, "ataca" fenomenul legionar romanesc dintr-o perspectiva libera de prejudecati, pornind de la o solida documentare si incercand o paralela cu extrema dreapta spaniola. O carte pasionanta, deschisa, provocatoare.

Francisco Veiga - Istoria Gărzii de Fier (1919–1941). Mistica Ultranaționalismului.

Despre autor

Francisco Veiga s-a nascut la Madrid in 1958. Din 1983 este profesor de istorie la Universitatea Autonoma din Barcelona; colaboreaza la numeroase periodice spaniole de specialitate, tratand cu precadere subiecte referitoare la realitatile Europei de Est. Este interesat in mod special de istoria contemporana a Romaniei si lucreaza in prezent la o carte despre revolutia romana din 1989.

Francisco Veiga este autorul a numeroase articole despre Miscarea Legionara, aparute in reviste spaniole; in Revue Roumaine d'Histoire a publicat studiul La guerra de las embajadas, consacrat activitatii ambasadelor franchista si republicana din Bucuresti, in timpul razboiului civil din Spania. De asemenea, a intreprins cercetari si a scris despre calatorii europeni in Balcani in perioada romantica (Los limites inciertos: viajeros iomanticos franceses e ingleses entre Espana y los Balcanes, 1800–1837).

Recenzii
Cartea “Istoria Garzii de Fier (1919–1941)” de Francisco Veiga a apărut la editura Humanitas în seria de Istorie, se află în stare foarte bună, conține 384 pagini și poate fi comandată online.
0 produse
Facebook

Acasă | Căutare | Catalog | Clienți | Contact | Informații | ANPC | Hartă site

Copyright © 2022 Librăria Cărți-Online.com
Powered by Ideea Europeană