NE REINVENTĂM!

Momentan, până finalizăm noul website, anticariatul nu este funcțional. Astfel, orice solicitare trimisă prin website nu va putea fi înregistrată. Între timp, vă invităm să verificați periodic pagina noastră pentru a afla când revenim.

Institutii feudale din Tarile Romane, de Academia RSR

Institutii feudale din Tarile Romane

de Academia RSR

Institutii feudale din Tarile Romane

Titlu:

Institutii feudale din Tarile Romane

Domeniu: Istorie

Editura: Academiei Române

Autor: Academia RSR

Starea cărții: Impecabilă

Nr. pagini: 581

Anul apariţiei: 1988

Stoc epuizat

Institutii feudale din Tarile Romane. Dictionar.

Rarisim volum editat de Editura Academiei in 1988, o ampla si deosebit de interesanta lucrare, conceputa ca un dictionar al institutiilor feudalismului romanesc.

Institutii feudale din Tarile Romane expune in ordine alfabetica institutiile existente in Moldova, Transilvania si Tara Romaneasca, de la primele lor atestari documentare pana la epoca moderna. Volumul este in primul rand un dictionar istoric de institutii, cuprinzand insa si termeni tehnici, multi iesiti din uzul limbii. Este vorba nu de un vocabular istoric, in care se explica prin definitii didactice sensul general al notiunilor, ci de un dictionar enciclopedic.

In cuprinsul lucrarii, termenul de institutie desemneaza orice forma de viata sociala care, printr-un proces de organizare si structurare in jurul unor functiuni si obiective tipice, ajunge sa fie reglementata de obicei (dreptul - asa-numit, de la o vreme - nescris), de lege (dreptul scris, fie pravila laica sau bisericeasca receptata, fie drept domnesc sau pravila tarii) sau de conventii si tratate internationale.

Recenzii
Pentru mai multe detalii în legătură cu acest titlu, vizitați pagina.
  Ne pare rau, insa aceasta carte lipseste momentan din stoc. Daca doriti sa o achizitionati, va rugam sa ne contactati utilizand formularul de contact si in cel mai scurt timp vom urgenta reinnoirea stocului cu numarul de exemplare dorite. Va multumim!
Cartea “Institutii feudale din Tarile Romane” de Academia RSR a apărut la editura Academiei Române în seria de Istorie, se află în stare impecabilă, conține 581 pagini și poate fi comandată la cerere.
0 produse
Facebook

Acasă | Căutare | Catalog | Clienți | Contact | Informații | GDPR | Hartă site

Viziteaza site-ul ANTICARIAT SI LIBRARIE ONLINE pe ShopMania

Copyright © 2024 Librăria Cărți-Online.com
Powered by Ideea Europeană