In Arcadia, de Ben Okri

In Arcadia

de Ben Okri

In Arcadia

Titlu:

In Arcadia

Domeniu: Beletristica » Colectia Cotidianul

Editura: Univers

Autor: Ben Okri

Starea cărții: Nouă

Nr. pagini: 176

Anul apariţiei: 2007

19,00 RON
Vezi carte

Romancier, poet şi nuvelist, Ben Okri s-a născut în 1959 în nordul Nigeriei. A crescut la Londra, însă în 1968 familia sa a revenit în Nigeria. Multe dintre scrierile sale explorează violenţele politice la care a asistat în timpul războiului civil nigerian. După ce a primit o bursă de studii, a părăsit Nigeria pentru a studia literatură comparată la Universitatea din Essex. La plecarea în Anglia, Okri deja scria şi chiar îşi publicase primul roman, “Flori şi umbre” (1980). |n cei trei ani petrecuţi în Essex a publicat cel de-al doilea roman al său, “Peisajele interioare” (1982). Din 1984 pînă în 1985, Ben Okri a lucrat ca moderator la BBC World Service, în cadrul unui program numit Network Africa, şi a fost editor de poezie la revista “West Africa” (1980-1987). A trezit interesul criticilor cu o colecţie de povestiri, “Incidente în sanctuar” (1987). In 1988 a apărut alt volum de proză scurtă, “Stelele noii stări de asediu”, care, asemenea întregii opere a lui Okri, încearcă să realizeze o sinteză între misticismul african şi viaţa modernă occidentală. Cu cel de-al treilea roman al său, “Drumul înfometat” (1991), o povestire poetică şi, pe alocuri, impenetrabilă, despre copiii-spirite din Africa, Okri şi-a cîştigat recunoaşterea internaţională. Ulterior a publicat un volum de poezii magice intitulat “Elegie africană” (1992) şi “Descântece” (1993). În 1995 a apărut cartea “Uimindu-i pe zei”, o fabulă despre suferinţă, putere şi faimă, scrisă în linia lui Hesse şi Borges. Ultimele sale romane sunt In Arcadia (2002) şi “Starbook” (2007).

În Arcadia reprezintă întoarcerea lui Okri la mitologia europeană, care ia forma călătoriei unei echipe de filmare din Anglia în Arcadia. Arta devine, din nou, măcar prin nenumăratele trimiteri la pictura lui Poussin, Păstorii din Arcadia, un motiv central care îi permite romancierului să exploreze teme profunde, precum neîncetata căutare şi luptă umană pentru fericire.

Recenzii

Cartea “In Arcadia” de Ben Okri a apărut la editura Univers în seria de Beletristica: Colectia Cotidianul, se află în stare nouă, conține 176 pagini și poate fi comandată online.
0 produse
Biblia copiilor
Biblia copiilor
64,00 RON
49,00 RON
Facebook

Acasă | Căutare | Catalog | Clienți | Contact | Informații | GDPR | Hartă site

Viziteaza site-ul ANTICARIAT SI LIBRARIE ONLINE pe ShopMania

Copyright © 2024 Librăria Cărți-Online.com
Powered by Ideea Europeană