NE REINVENTĂM!

Momentan, până finalizăm noul website, anticariatul nu este funcțional. Astfel, orice solicitare trimisă prin website nu va putea fi înregistrată. Între timp, vă invităm să verificați periodic pagina noastră pentru a afla când revenim.

Iesirea din Teroare. Termidor si Revolutia, de Bronislaw Baczko

Iesirea din Teroare. Termidor si Revolutia

de Bronislaw Baczko

Iesirea din Teroare. Termidor si Revolutia

Titlu:

Iesirea din Teroare. Termidor si Revolutia

Domeniu: Istorie

Editura: Humanitas

Autor: Bronislaw Baczko

Starea cărții: Impecabilă

Nr. pagini: 312

Anul apariţiei: 1993

39,00 RON
32,00 RON

La 9 termidor Conventia ii scoate in afara legii pe Robespierre, Saint Just si acolitii lor. A doua zi, toti vor fi ghilotinati. Incepe o perioada tulbure marcata de o dilema politica inedita. Cum se poate iesi din Teroarea pe care aceeasi Conventie o instaurase cu saisprezece luni in urma? Revolutia poate face oare procesul Terorii fara a se autocondamna? Poate ierarhiza raspunderile, in vederea pedepsirii vinovatilor, intre simplii executanti si cei care au votat decretele si ordinele? Poate cultiva ideea de libertate si de respect al drepturilor omului fara sa explice cum a fost cu putinta ca Revolutia, intemeiata pe doctrina Luminilor, sa esueze in vandalism?

Termidor devine astfel paradigmatic pentru toate revolutiile al caror model l-a constituit Revolutia franceza: este momentul mitic, pandit de Istorie, in care ele trebuie sa-si recunoasca esecul. Cu cat apare mai tarziu acest moment, tragedia sociala, crimele si minciunile se acumuleaza, producand un rau din ce in ce mai dificil de inlaturat. Experienta cruda a „revolutiilor“ comuniste o confirma.

Traducere de Teodora Cristea.

Unica editie.

Bronislaw Baczko - Iesirea din teroare. Termidor si Revolutia.

Recenzii
Pentru mai multe detalii în legătură cu acest titlu, vizitați pagina.
Cartea “Iesirea din Teroare. Termidor si Revolutia” de Bronislaw Baczko a apărut la editura Humanitas în seria de Istorie, se află în stare impecabilă, conține 312 pagini și poate fi comandată online.
0 produse
Facebook

Acasă | Căutare | Catalog | Clienți | Contact | Informații | GDPR | Hartă site

Viziteaza site-ul ANTICARIAT SI LIBRARIE ONLINE pe ShopMania

Copyright © 2024 Librăria Cărți-Online.com
Powered by Ideea Europeană