NE REINVENTĂM!

Momentan, până finalizăm noul website, anticariatul nu este funcțional. Astfel, orice solicitare trimisă prin website nu va putea fi înregistrată. Între timp, vă invităm să verificați periodic pagina noastră pentru a afla când revenim.

Fara cap si fara coada, de Mihai Gainusa

Fara cap si fara coada

de Mihai Gainusa

Fara cap si fara coada

Titlu:

Fara cap si fara coada

Domeniu: Beletristica » Autori romani

Editura: Humanitas

Autor: Mihai Gainusa

Starea cărții: Foarte bună

Nr. pagini: 276

Anul apariţiei: 2007

19,00 RON

„Mihai Găinuşă scrie o cronică acidă a începutului de mileniu în România şi cheamă la rampă un mănunchi de personaje dezaxate şi ridicole. O face inventând situaţii bufe şi dialoguri reglate pe tonurile străzii. De la primarul chilipirgiu la vampa colagenată şi de la patronul lovit de misticism la preşedintele uzurpat de colegi, lumea în care trăim - şi care seamănă uneori frapant cu o menajerie - defilează prin faţa noastră în hainele ei obişnuite: vocabular buruienos, gesturi şmechere, complicităţi interminabile şi multă, foarte multă prostie.

Fără cap şi fără coadă poate fi considerat o panoramă a panaramelor, dar şi un manifest împotriva kitsch-ului care s-a mutat din tablouri în limbaj şi din vitrine în suflete. Totuşi, cine citeşte cârcoteala lui Găinuşă n-are timp să se amuze prea mult - din urmă vine în pas accelerat tristeţea. Căci e tot mai mult sulf şi tot mai puţin aer curat în borcanul de plastic în care trăim.”

„Mihai Găinușă a compus un roman cu cheie, unde ironia și substratul absurd sunt mijloacele, iar realitatea imediată, substanța. Ironia are inconvenientul că presupune o anume cultură a convențiilor artistice. (...) Pare de la sine înțeles că romanul-comedie trebuie să fie accesibil. Fără cap și fără coadă. Roman rotund devine, de la primele pagini, o comedie provocatoare, dar derutantă datorită simpaticelor deliruri cauzale de parcurs. Romanul e încărcat de povestiri de sine stătătoare, ca un pom cu roade. Polonezii și cehii sunt mari meșteri în dezvoltări narative aparent parazitare. După ce le descoperi farmecul, le înțelegi și rostul în structura generala a cărții.

Remarcabilă în acest roman de construcție, dar și de limbaj, e siguranța cu care Mihai Găinușă face relația dintre umorul primar, bazat pe jargon și dicționar etnic, și umorul referențial.” (Tudor Octavian)

Recenzii
Pentru mai multe detalii în legătură cu acest titlu, vizitați pagina.
Cartea “Fara cap si fara coada” de Mihai Gainusa a apărut la editura Humanitas în seria de Beletristica: Autori romani, se află în stare foarte bună, conține 276 pagini și poate fi comandată online.
0 produse
Facebook

Acasă | Căutare | Catalog | Clienți | Contact | Informații | GDPR | Hartă site

Viziteaza site-ul ANTICARIAT SI LIBRARIE ONLINE pe ShopMania

Copyright © 2024 Librăria Cărți-Online.com
Powered by Ideea Europeană