NE REINVENTĂM!

Momentan, până finalizăm noul website, anticariatul nu este funcțional. Astfel, orice solicitare trimisă prin website nu va putea fi înregistrată. Între timp, vă invităm să verificați periodic pagina noastră pentru a afla când revenim.

Enciclopedia Romaniei (4 vol., editia princeps), de Dimitrie Gusti

Enciclopedia Romaniei (4 vol., editia princeps)

de Dimitrie Gusti

Enciclopedia Romaniei (4 vol., editia princeps)

Titlu:

Enciclopedia Romaniei (4 vol., editia princeps)

Domeniu: Istorie

Editura: Publicaţie independentă

Autor: Dimitrie Gusti

Starea cărții: Bună

Nr. pagini: 1050, 755, 1180, 1080

Anul apariţiei: 1938-1943

4.500,00 RON
3.900,00 RON

Lucrare de excepție și raritate bibliofilă, una dintre cele mai de seamă culegeri documentar-statistice ale României moderne, publicată la București între anii 1938-1943, sub coordonarea lui Dimitrie Gusti.

Tratează formele de organizare ale statului, economia națională etc. Conține o serie de planșe cromolitografice și alb-negru. Coperțile originale, pânzate.

Conține toate cele 4 portrete ale regelui Carol al II-lea, regelui Mihai I și al Mareșalului Antonescu. Deși toate volumele au fost prevăzute inițial să conțină aceste portrete, în format mare, imediat după pagina de gardă, cenzura comunistă a eliminat cea mai mare parte din acestea înaintea punerii în comerț, astfel că doar foarte puține exemplare au supraviețuit neatinse, în forma inițială - cu portretele intacte. Exemplarele de față sunt printre acestea.

Deși au fost redactate și tipărite în timpul monarhiei, apariția lor pe piață a coincis cu invazia sovietică și răsturnarea guvernului. Astfel, cenzura comunistă a eliminat înainte de punerea în vânzare a volumelor paginile de gardă de la începutul fiecăruia, ce conțineau câteva imagini cu regele Carol al II-lea, mareșalul Antonescu și regele Mihai.

Unica ediție în limba română, în 4 volume:

  1. Vol. 1: Statul
  2. Vol. 2: Țara Românească
  3. Vol. 3: Economia națională. Cadre și producție
  4. Vol. 4: Economia națională. Circulație, distribuție și consum

Dimitrie Gusti - Enciclopedia României (4 volume, editia princeps).

Recenzii
Pentru mai multe detalii în legătură cu acest titlu, vizitați pagina.
Cartea “Enciclopedia Romaniei (4 vol., editia princeps)” de Dimitrie Gusti a apărut la editura Publicaţie independentă în seria de Istorie, se află în stare bună, conține 1050, 755, 1180, 1080 pagini și poate fi comandată online.
0 produse
Facebook

Acasă | Căutare | Catalog | Clienți | Contact | Informații | GDPR | Hartă site

Viziteaza site-ul ANTICARIAT SI LIBRARIE ONLINE pe ShopMania

Copyright © 2024 Librăria Cărți-Online.com
Powered by Ideea Europeană