NE REINVENTĂM!

Momentan, pentru o perioadă nedeterminată, anticariatul nu este funcțional. Astfel, orice solicitare trimisă prin website nu va putea fi înregistrată. Între timp, vă invităm să verificați periodic pagina noastră pentru a afla când revenim.

Dimineata pierduta, de Gabriela Adamesteanu

Dimineata pierduta

de Gabriela Adamesteanu

Dimineata pierduta

Titlu:

Dimineata pierduta

Domeniu: Beletristica » Autori romani

Editura: Polirom

Autor: Gabriela Adamesteanu

Starea cărții: Ca nouă

Nr. pagini: 456

Anul apariţiei: 2016

24,00 RON

Editia a VI-a definitiva. Premiul Uniunii Scriitorilor din Romania, 1984. Nominalizare la Premiul Uniunii Latine, 2006.

Vica Delca, croitoreasa dupa ce regimul comunist i-a inchis pravalia, pleaca in vizite prin Bucuresti, ca sa mai schimbe o vorba si ca sa mai adauge pensiei de 650 de lei, din care traieste impreuna cu sotul ei, mica suma pe care idealista Ivona Scarlat, urmasa unei familii de intelectuali, i-o da lunar, in amintirea mamei sale, Sophie Ioaniu. Necultivata, dar inteligenta, cu o vorbire colorata si o memorie fabuloasa, Vica este un personaj celebru al literaturii postbelice, dar Dimineata pierduta nu este doar romanul ei. O galerie larga de personaje reinvie dintr-o fotografie din vara anului 1914: Sophie, sotia plina de vitalitate a lui Stefan Mironescu, un savant chinuit de gelozie si de grijile tarii, Margot, adolescenta devenita ulterior patroana unei mari Case de Moda, Titi Ialomiteanu, amantul vremelnic al Sophiei, omul adaptabil sub orice regim politic. Treptat, romanul de familie pe care Monica Lovinescu l-a considerat „un Razboi fara pace al romanilor” se extinde, acoperind o suta de ani de istorie.

Dimineata pierduta este atit de strans legata de cadrul sau si de detaliile complicate ale vietii personajelor – strazile si parcurile in care acestea se plimba, interioarele pe care le creeaza sau le mostenesc si le dau uitarii –, incat este dificil sa o cuprinzi in cateva cuvinte sau sa o aclami folosind termeni ai fictiunii conventionale. Partial, este un studiu minunat de ciudat si original al promisiunilor uitate si al viselor neimplinite, dar poate fi citita si ca un punct de vedere indraznet, de un modernism tarziu, asupra intregii societati. O panorama extraordinara a vietii romanesti moderne. In tot cazul, este o realizare uimitoare.” - Alan Brownjohn, The Times Literary Supplement

Recenzii
Acest titlu este disponibil doar la cerere și este în stoc limitat.

Dacă doriți să îl comandați, va putea fi livrat în 7 zile de la data comenzii.
Cartea “Dimineata pierduta” de Gabriela Adamesteanu a apărut la editura Polirom în seria de Beletristica: Autori romani, se află în stare ca nouă, conține 456 pagini și poate fi comandată online.
0 produse
Facebook

Acasă | Căutare | Catalog | Clienți | Contact | Informații | ANPC | Hartă site

Copyright © 2022 Librăria Cărți-Online.com
Powered by Ideea Europeană