NE REINVENTĂM!

Momentan, până finalizăm noul website, anticariatul nu este funcțional. Astfel, orice solicitare trimisă prin website nu va putea fi înregistrată. Între timp, vă invităm să verificați periodic pagina noastră pentru a afla când revenim.

Dictionar filosofic, de Voltaire

Dictionar filosofic

de Voltaire

Dictionar filosofic

Titlu:

Dictionar filosofic

Domeniu: Filosofie

Editura: Polirom

Autor: Voltaire

Starea cărții: Impecabilă

Nr. pagini: 408

Anul apariţiei: 2002

74,00 RON

Aparut in anul 1764, la Londra si la Geneva, „Dictionarul filosofic” al lui Voltaire este mai degraba o culegere de eseuri, de meditatii asupra unor subiecte legate de morala, teologie, legislatie, decit un dictionar propriu-zis. Avem aici un Voltaire „concentrat”, nonconformist pina in cea mai marunta dintre afirmatiile sale, care gaseste la fiecare litera a alfabetului un prilej pentru a tine lectii despre felul in care, in situatii incerte, omul ar putea sa se descurce doar cu ajutorul ratiunii si al bunului-simt. Umorul, ironia, demonstratia abuziva – facuta uneori in contrasens evident cu textul –, refuzul de a accepta chiar si cea mai neinsemnata idee fara sa o treaca prin filtrul ratiunii critice – iata citeva caracteristici ale unei scrieri care uimeste prin prospetimea sa.

Traducere si note de Anca-Delia Comaneanu. Prefata de Irina Mavrodin.

Recenzii
Pentru mai multe detalii în legătură cu acest titlu, vizitați pagina.
Cartea “Dictionar filosofic” de Voltaire a apărut la editura Polirom în seria de Filosofie, se află în stare impecabilă, conține 408 pagini și poate fi comandată online.
0 produse
Biblia copiilor
Biblia copiilor
64,00 RON
49,00 RON
Facebook

Acasă | Căutare | Catalog | Clienți | Contact | Informații | GDPR | Hartă site

Viziteaza site-ul ANTICARIAT SI LIBRARIE ONLINE pe ShopMania

Copyright © 2024 Librăria Cărți-Online.com
Powered by Ideea Europeană