NE REINVENTĂM!

Momentan, până finalizăm noul website, anticariatul nu este funcțional. Astfel, orice solicitare trimisă prin website nu va putea fi înregistrată. Între timp, vă invităm să verificați periodic pagina noastră pentru a afla când revenim.

DEX - Dictionarul explicativ al limbii romane

DEX - Dictionarul explicativ al limbii romane

DEX - Dictionarul explicativ al limbii romane

Titlu:

DEX - Dictionarul explicativ al limbii romane

Domeniu: Invatamant

Editura: Univers Enciclopedic Gold

Autor: nespecificat

Starea cărții: Nouă

Nr. pagini: 1230

Anul apariţiei: 2012

115,00 RON
99,00 RON

Dicționarul explicativ al limbii române - conceput ca un cuprinzator repertoriu lexical, in acord cu noile norme ortografice, ortoepice si de punctuatie ale limbii romane:

  • contine informatii si clarificari in legatura cu vocabularul romanesc actual;
  • aduce la zi inventarul lexical prin introducerea in lista de cuvinte a termenilor noi apartinand unor domenii de actualitate (informatica, finante, drept, religie, mas-media etc);
  • include notiuni din literatura populara, regionalisme, arhaisme care apar in scrierile vechi si in operele clasicilor romani;
  • reda locutiuni si expresii ori de cate ori prezenta acestora este necesara pentru tratarea unui cuvant;
  • contine peste 7000 de articole noi fata de editia anterioara;

Aceasta noua editie a II-a, revazuta si adaugita, a Dictionarului explicativ al limbii romane, elaborata de un grup de cercetatori de la Institutul de Lingvistica "Iorgu Iordan - Al. Rosetti", aparuta sub egida Academiei Romane, reprezinta punerea de acord a editiei anterioare cu noile norme ortografice, ortoepice si de punctuatie ale limbii romane.

Conceput ca un vast si complex repertoriu lexical, Dictionarul inregistreaza si explica peste 67 000 de cuvinte: cele mai utilizate in limba romana contemporana si in operele literare clasice, un mare numar de regionalisme, arhaisme si neologisme, precum si termeni si unitati frazeologice noi apartinand unor domenii de actualitate (informatica, finante, drept, religie, mass-media etc.). Desi nu este un dictionar etimologic propriu-zis, DEX-ul indica si originea cuvintelor. Cel mai cuprinzator dictionar al limbii romane, DEX-ul se adreseaza tuturor celor care au nevoie de informatii noi in legatura cu vocabularul romanesc actual.

DEX-ul a fost si este cea mai vanduta carte din Romania.

Recenzii
Pentru mai multe detalii în legătură cu acest titlu, vizitați pagina.
Acest titlu este disponibil doar la cerere și este în stoc limitat.

Dacă doriți să îl comandați, va putea fi livrat în 7 zile de la data comenzii.
Cartea “DEX - Dictionarul explicativ al limbii romane” a apărut la editura Univers Enciclopedic Gold în seria de Invatamant, se află în stare nouă, conține 1230 pagini și poate fi comandată online.
0 produse
Facebook

Acasă | Căutare | Catalog | Clienți | Contact | Informații | GDPR | Hartă site

Viziteaza site-ul ANTICARIAT SI LIBRARIE ONLINE pe ShopMania

Copyright © 2024 Librăria Cărți-Online.com
Powered by Ideea Europeană