Critica facultatii de judecare, de Immanuel Kant

Critica facultatii de judecare

de Immanuel Kant

Critica facultatii de judecare

Titlu:

Critica facultatii de judecare

Domeniu: Filosofie

Editura: Ştiinţifică şi Enciclopedică

Autor: Immanuel Kant

Starea cărții: Impecabilă

Nr. pagini: 571

Anul apariţiei: 1981

64,00 RON
56,00 RON

Lucrare esentiala a filosofiei tuturor timpurilor, si probabil cea mai buna editie din cele trei aparute in limba romana, Critica facultatii de judecare, de Immanuel Kant, apare in traducerea de exceptie a lui Constantin Noica, Vasile Dem. Zamfirescu si Alexandru Surdu, la Editura Stiintifica in 1981. Cuprinde si doua studii introductive, Studiu introductiv, de Mircea Florian si Diferitele forme de intelegere a frumosului la Kant, de Joachim Kopper.

Kant a scris Critica facultatii de judecare (1790), ultima din cele trei critici ale sale, cu intentia de a incheia partea critica a sistemului sau filosofic. Ca atare, Introducerea kantiana a cartii contine o sinteza a gandirii critice. Ideea ca si facultatea de judecare, termen mediu intre intelect si ratiune, are un principiu a priori, constituie elementul de noutate adus de ultima critica.

Prima parte a lucrarii include conceptia lui Kant despre frumos, sublim, geniu, opera de arta si clasificarea artelor etc., deci estetica sa, iar a doua parte, teleologia, este dedicata analizei finalitatii in natura.

Coperti cartonate si panzate, cu supracoperta, aparuta intr-un tiraj limitat in exceptionala serie Clasicii filosofiei universale.

Recenzii
Acest titlu este disponibil doar la cerere și este în stoc limitat.

Dacă doriți să îl comandați, va putea fi livrat în 7 zile de la data comenzii.

(Acest volum a fost adăugat pentru prima dată în catalogul online la data de 03 iulie, 2011)
Cartea “Critica facultatii de judecare” de Immanuel Kant a apărut la editura Ştiinţifică şi Enciclopedică în seria de Filosofie, se află în stare impecabilă, conține 571 pagini și poate fi comandată online.
0 produse
Facebook

Acasă | Căutare | Catalog | Clienți | Contact | Informații | Hartă site

Copyright © 2019 Librăria Cărți-Online.com
Powered by Ideea Europeană