NE REINVENTĂM!

Momentan, pentru o perioadă nedeterminată, anticariatul nu este funcțional. Astfel, orice solicitare trimisă prin website nu va putea fi înregistrată. Între timp, vă invităm să verificați periodic pagina noastră pentru a afla când revenim.

Categorii, de Aristotel

Categorii

de Aristotel

Categorii

Titlu:

Categorii

Domeniu: Filosofie

Editura: Paideia

Autor: Aristotel

Starea cărții: Nouă

Nr. pagini: 104

Anul apariţiei: 2007

Stoc epuizat

Când Andronikos din Rhodos aşeza în fruntea catalogului scrierilor aristotelice corpus-ul de logică, numit ceva mai târziu „organon“, urma unei sugestii din Metafizica, „încercările unora de a discuta despre modalităţile de înţelegere a adevărului acelor propoziţii veneau din ignoranţă, în ordinea Analiticilor. Or, acestea trebuie ştiinţe deja, iar nu învăţate o dată cu cercetarea însăşi“. Dar, poate, mai urma şi tradiţiei şcolii. Dacă până târziu şi încă în medii neoplatonice, este vorba de şcoala lui Proclas, învăţământul începea cu „logica“ aristotelică, nu este deloc exclus ca să se fi continuat tradiţia Lyceului. Prin urmare poziţia în catalog a corpus-ului era hotărâtă de valoarea instrumentală a „logicii“. Este însă de discutat asupra scrierilor alăturate. De un criteriu intrinsec nu pare a fi vorba, de îndată ce prima, despre Categorii, nu este totuşi carte“ de logică, fie şi de logică a conceptului, după cum nici despre interpretare nu este, de această dată, de logică a conceptului, după cum nici despre interpretare nu este, de această dată, de logică a judecăţii. Mai curând, locul celei dintâi, cel puţin, era alături de cele 14 mici tratate strânse, nu întrutotul cu rigoare, de Andronikos sub titlul: ton meta tà physika.

Recenzii
  Ne pare rau, insa aceasta carte lipseste momentan din stoc. Daca doriti sa o achizitionati, va rugam sa ne contactati utilizand formularul de contact si in cel mai scurt timp vom urgenta reinnoirea stocului cu numarul de exemplare dorite. Va multumim!
Cartea “Categorii” de Aristotel a apărut la editura Paideia în seria de Filosofie, se află în stare nouă, conține 104 pagini și poate fi comandată la cerere.
0 produse
Facebook

Acasă | Căutare | Catalog | Clienți | Contact | Informații | GDPR | Hartă site

Copyright © 2022 Librăria Cărți-Online.com
Powered by Ideea Europeană