NE REINVENTĂM!

Momentan, până finalizăm noul website, anticariatul nu este funcțional. Astfel, orice solicitare trimisă prin website nu va putea fi înregistrată. Între timp, vă invităm să verificați periodic pagina noastră pentru a afla când revenim.

Aventurile lui Oliver Twist, de Charles Dickens

Aventurile lui Oliver Twist

de Charles Dickens

Aventurile lui Oliver Twist

Titlu:

Aventurile lui Oliver Twist

Domeniu: Beletristica » Aventura

Editura: Facla

Autor: Charles Dickens

Starea cărții: Impecabilă

Nr. pagini: 432

Anul apariţiei: 1988

24,00 RON

Aventurile lui Oliver Twist (1839) este al doilea roman al lui Charles Dickens, o carte care susţine valori morale eterne, ideea că oamenii ar trebui să se poarte cu semenii lor în aşa fel încât să facă să domnească pe lume dreptatea şi adevarul.

Cartea are ca subiect opresiunea socială, fiind primul roman scris în limba engleză care are ca protagonist un copil. Oliver Twist este un orfan, născut la o casă de lucru, trimis apoi la o fermă de copii, reîntors la casa de lucru şi apoi trimis ca ucenic în casa familiei Sowerberry. Desi dl. Sowerberry nu se purta urât cu el, doamna însă îl trata rău, iar Oliver fuge la Londra. Drumul său catre Londra, viaţa pe care este nevoit să o ducă acolo şi personajele pe care le va întâlni fac parte din conţinutul acestui extraordinar bildungsroman.

Întregul roman însă, întâmplările personajelor, modul în care sunt zugrăviţi eroii slujesc ideii că lucrul cel mai de preţ al omului e cinstea, ea aduce fericirea, ei se cuvine să i se închine toate faptele omului. În acelaşi timp, autorul face ca această idee să fie întrupată în faptele unor oameni adevăraţi. Fiecare dintre personajele „bune“ sau „rele“ ale cărţii se poartă într-un fel anumit, care este numai al lui, vorbeşte altfel decât ceilalţi, aşa că putem să-l deosebim uşor.

În mijlocul corupţiei şi degradării, Oliver rămâne pur la suflet şi nu este alterat de rău, deşi cei din jurul său sunt. Şi ca într-o poveste, până la urmă îşi va primi răsplata, ducând o viaţă liniştită la ţară, înconjurat de prieteni.

Despre Charles Dickens

Prin operele sale, Dickens a fost nu doar un simplu scriitor, ci şi un reformator. Conţinutul romanelor sale, fie ele triste sau amuzante, a servit în multe privinţe şi ca protest faţă de abuzurile politice şi sociale ale epocii victoriene. La vremea respectivă, exista obiceiul de a trimite copiii la muncă, în condiţii foarte grele, câte 10-12 ore pe zi, contra unor sume derizorii. Dickens însuşi a fost un minor exploatat, când, silit să supravieţuiască prin forţe proprii, după ce familia i-a fost trimisă în închisoarea datornicilor, s-a angajat la fabrica de cremă de ghete a lui Warren, menţionată în majoritatea biografiilor lui. Oliver Twist este povestea unui copil care ramâne orfan încă de la naştere şi pe care destinul îl obligă sa îndure tratamentul inuman din orfelinatele vremii. Romanul tratează aşadar tocmai problema copiilor abandonaţi şi supuşi unui regim de viaţă sever. Ca şi Dickens în viaţa reală, Oliver Twist este trimis la muncă, la vârsta de 12 ani, chiar în acelaşi loc în care muncise şi mama lui, înainte de a muri.

Recenzii
Pentru mai multe detalii în legătură cu acest titlu, vizitați pagina.
Acest titlu este disponibil doar la cerere și este în stoc limitat.

Dacă doriți să îl comandați, va putea fi livrat în 7 zile de la data comenzii.
Cartea “Aventurile lui Oliver Twist” de Charles Dickens a apărut la editura Facla în seria de Beletristica: Aventura, se află în stare impecabilă, conține 432 pagini și poate fi comandată online.
0 produse
Facebook

Acasă | Căutare | Catalog | Clienți | Contact | Informații | GDPR | Hartă site

Viziteaza site-ul ANTICARIAT SI LIBRARIE ONLINE pe ShopMania

Copyright © 2024 Librăria Cărți-Online.com
Powered by Ideea Europeană