NE REINVENTĂM!

Momentan, până finalizăm noul website, anticariatul nu este funcțional. Astfel, orice solicitare trimisă prin website nu va putea fi înregistrată. Între timp, vă invităm să verificați periodic pagina noastră pentru a afla când revenim.

Apel catre lichele (prima editie, 1992), de Gabriel Liiceanu

Apel catre lichele (prima editie, 1992)

de Gabriel Liiceanu

Apel catre lichele (prima editie, 1992)

Titlu:

Apel catre lichele (prima editie, 1992)

Domeniu: Filosofie

Editura: Humanitas

Autor: Gabriel Liiceanu

Starea cărții: Impecabilă

Nr. pagini: 152

Anul apariţiei: 1992

32,00 RON

Paginile Apelului catre lichele au fost scrise pe fundalul unei drame istorice. Ele sunt febrile pentru ca au fost puse pe hartie sub febra urgentei de a evacua trecutul si sub teama ca ar putea sa ni se intample ceea ce intre timp ni s-a intamplat. Din acest punct de vedere volumul Apel catre lichele este documentul unei societati invinse si, confruntat cu ceea ce a urmat si cu momentul in care ne aflam, un document al triumfului lichelelor. El este totodata un proiect tipic de intelectual umanist (si iluminist), care crede ca o lume poate fi schimbata cu ajutorul cuvintelor. De aceea, in cele mai multe dintre paginile acestei carti care are ca tema o miza a istoriei, cuvintele sunt incinse la rosu, sunt patetice, sunt fortate sa isi atinga limita, sunt urlate, imprecate, alearga pe scena despletite si se bat cu pumnii in piept. Si, pentru ca intre timp s-au dovedit neputincioase, ele sunt in aceeasi masura tragice si ridicole. Iar pentru ca au fost scrise sub revarsarea nemijlocita a unei stari de spirit, multe dintre ele, stilistic vorbind, sunt si discutabile.

Cititorul care nu a trait acei ani sau care nu i-a trait ca autorul acestor randuri trebuie de aceea sa fie ingaduitor cu ceea ce va citi. Totul a fost atunci aruncat in lupta cu ideea ca lumea urma sa se aleaga intre bine si rau. Cu ce disperare am vrut atunci, cativa dintre noi, sa mutam cursul lucrurilor in directia cea buna! Iar „directia cea buna“ – de asta nu ma indoiam nici o clipa, asa cum nu ma indoiesc nici acum – trecea prin eliberarea societatii romanesti de figura emblematica si dominatoare a lichelei iesite din comunism si care se pregatea acum sa faca din nou istorie. (Gabriel Liiceanu)

In anul 1992 apare la Humanitas prima editie a Apelului catre lichele, cuprinzand eseuri si interviuri publicate de Gabriel Liiceanu in primii trei ani de dupa revolutie. Volumul, repede epuizat, ofera ceva mai mult decat o simpla oglinda a istoriei prezentului; ofera criterii morale pentru dreapta ei judecare, repere pentru masurarea distantei care ne desparte de chipul ei ideal – normalitatea.

Aceasta este editia I a cartii, publicata la editura Humanitas intr-un tiraj scurt in 1992.

Recenzii
Pentru mai multe detalii în legătură cu acest titlu, vizitați pagina.
Acest titlu este disponibil doar la cerere și este în stoc limitat.

Dacă doriți să îl comandați, va putea fi livrat în 7 zile de la data comenzii.
Cartea “Apel catre lichele (prima editie, 1992)” de Gabriel Liiceanu a apărut la editura Humanitas în seria de Filosofie, se află în stare impecabilă, conține 152 pagini și poate fi comandată online.
0 produse
Facebook

Acasă | Căutare | Catalog | Clienți | Contact | Informații | GDPR | Hartă site

Viziteaza site-ul ANTICARIAT SI LIBRARIE ONLINE pe ShopMania

Copyright © 2024 Librăria Cărți-Online.com
Powered by Ideea Europeană