NE REINVENTĂM!

Momentan, până finalizăm noul website, anticariatul nu este funcțional. Astfel, orice solicitare trimisă prin website nu va putea fi înregistrată. Între timp, vă invităm să verificați periodic pagina noastră pentru a afla când revenim.

Amintiri din restul vietii mele, de Radu Marculescu

Amintiri din restul vietii mele

de Radu Marculescu

Amintiri din restul vietii mele

Titlu:

Amintiri din restul vietii mele

Domeniu: Jurnale, memorii, biografii

Editura: Humanitas

Autor: Radu Marculescu

Starea cărții: Impecabilă

Nr. pagini: 232

Anul apariţiei: 2013

Stoc epuizat

In Amintiri din restul vietii mele, cartea pe care a scris-o pana in ultimele lui zile, Radu Marculescu isi aminteste de intamplari si intalniri semnificative din afara anilor de patimiri. In acest volum capitolele reduse ca dimensiuni, inlantuite in ritmul rememorarii, evoca momente pitoresti, cu parfum de epoca, din copilarie, episoade amuzante sau dramatice din adolescenta si prima tinerete. O selectie de fotografii si facsimile din arhiva familiei confera un plus de autenticitate istorisirii.

Radu Marculescu (1915- 2011) a scris despre perioadele in care a fost in inchisoare (1942-1951 si 1959-1964) in doua volume: Patimiri si iluminari din captivitatea sovietica si Marturii pentru Judecata de Apoi adunate din gulagul romanesc aparute la editura Humanitas in 2010 si 2012.

„De Sfantul Spiridon (12 decembrie), patronul liceului [Spiru Haret], se facea o mare serbare care consta de obicei dintr-un spectacol revuistic pus pe scena Teatrului National. Organizarea acestui spectacol revenea celor din ultima clasa, a opta. In anul in care noi induram urgia barbiliana (1927), in acea ultima clasa figurau mai multi elevi de exceptionala calitate, printre care Haig Acterian, Vojen si Constantin Noica. Ultimul a fost chiar cel ce a scris textul revistei, a regizat-o si a interpretat unele roluri.

Subiectul viza cancelaria liceului, ai carei profesori, interpretati fiecare de catre un elev, defilau pe scena in hainele lor tipice, cu ticurile si apucaturile lor, cantand cuplete in care se autoironizau. Scenele erau nespus de hazoase, publicul radea in hohote, chiar si profesorii vizati radeau, unii cam manzeste. Era ca la saturnaliile Antichitatii romane, cand, de ziua lui Saturn, li se permitea sclavilor sa spuna orice gluma pe socoteala stapanilor...“ - Radu Marculescu
Recenzii
Pentru mai multe detalii în legătură cu acest titlu, vizitați pagina.
  Ne pare rau, insa aceasta carte lipseste momentan din stoc. Daca doriti sa o achizitionati, va rugam sa ne contactati utilizand formularul de contact si in cel mai scurt timp vom urgenta reinnoirea stocului cu numarul de exemplare dorite. Va multumim!
Cartea “Amintiri din restul vietii mele” de Radu Marculescu a apărut la editura Humanitas în seria de Jurnale, memorii, biografii, se află în stare impecabilă, conține 232 pagini și poate fi comandată la cerere.
0 produse
Facebook

Acasă | Căutare | Catalog | Clienți | Contact | Informații | GDPR | Hartă site

Viziteaza site-ul ANTICARIAT SI LIBRARIE ONLINE pe ShopMania

Copyright © 2024 Librăria Cărți-Online.com
Powered by Ideea Europeană