NE REINVENTĂM!

Momentan, pentru o perioadă nedeterminată, anticariatul nu este funcțional. Astfel, orice solicitare trimisă prin website nu va putea fi înregistrată. Între timp, vă invităm să verificați periodic pagina noastră pentru a afla când revenim.

Romeo si Julieta / Titus Andronicus / Coriolan (editie de lux), de William Shakespeare

Romeo si Julieta / Titus Andronicus / Coriolan (editie de lux)

de William Shakespeare

Romeo si Julieta / Titus Andronicus / Coriolan (editie de lux)

Titlu:

Romeo si Julieta / Titus Andronicus / Coriolan (editie de lux)

Domeniu: Poezie

Editura: Adevărul

Autor: William Shakespeare

Starea cărții: Nouă

Nr. pagini: 736

Anul apariţiei: 2009

32,00 RON

Povestea de dragoste care l-a facut celebru pe Shakespeare este fara indoiala Romeo si Julieta. Ura dintre doua familii puternice, Montague si Capulet, nu reuseste sa stirbeasca iubirea pe care Romeo i-o poarta Julietei, in ciudat finalului tragic al piesei. Julieta se sinucide crezandu-l pe Romeo mort, iar acesta din urma isi pune la randul sau capat zilelor vazand ca langa el zace fara suflare aleasa inimii. Piesa a fost scrisa de Shakespeare in tinerete, dar a fost publicata abia in 1597.

In ceea ce priveste piesa Titus Andronicus, in centrul atentiei regasim un general roman a carui unica preocupare este aceea de a se razbuna cu orice pret pe Tamora, regina gotilor. Aceasta se presupune a fi prima tragedie scrisa de Shakespeare si, totodata, cea mai "sangeroasa" dintre operele sale. Cruzimea descrierilor i-a atras pierderea popularitatii in timpul erei victoriene, din acest motiv fiind apreciata mult mai tarziu decat celelalte scrieri shakespeariene. Se spune ca, dupa 1600, tehnica dramatica a lui Shakespeare atinge perfectiunea.

Una dintre tragediile scrise in aceasta perioada este si Coriolan (1608), in care este evocata viata legendarului conducator roman, Gaius Martius. Drept rasplata pentru curajul sau, el primeste dreptul de a-i comanda pe coriolani si este supranumit Coriolanus. La indemnul mamei, Volumnia, Coriolanus candideaza ulterior pentru titlul de consul. Primeste repede suportul Senatului. Dar planurile ii sunt dejucate de cei mai de seama dusmani ai sai, Brutus si Sicinius.

Recenzii
Acest titlu este disponibil doar la cerere și este în stoc limitat.

Dacă doriți să îl comandați, va putea fi livrat în 7 zile de la data comenzii.
Cartea “Romeo si Julieta / Titus Andronicus / Coriolan (editie de lux)” de William Shakespeare a apărut la editura Adevărul în seria de Poezie, se află în stare nouă, conține 736 pagini și poate fi comandată online.
0 produse
Facebook

Acasă | Căutare | Catalog | Clienți | Contact | Informații | ANPC | Hartă site

Copyright © 2020 Librăria Cărți-Online.com
Powered by Ideea Europeană