NE REINVENTĂM!

Momentan, până finalizăm noul website, anticariatul nu este funcțional. Astfel, orice solicitare trimisă prin website nu va putea fi înregistrată. Între timp, vă invităm să verificați periodic pagina noastră pentru a afla când revenim.

Regii blestemati (3 vol.), de Maurice Druon

Recenzie Maurice Druon - Regii blestemati (3 vol.)

Regii blestemati (3 vol.)

Titlu: Regii blestemati (3 vol.)

Domeniu: Beletristica » Roman istoric » Comentarii

Editura: pentru Literatură Universală

Autor: Maurice Druon

Nr.pagini: 452+436+622
Anul apariţiei: 1967
64,00 RON 49,00 RON
scris de: Kaspar Hauser Data adăugării: 22 noiembrie, 2020
Maurice Druon a fost om politic si scriitor, nascut la Paris, in 1918. Originile familiei sale se trag din Brazilia, Rusia si Flamandia, iar copilaria si-a petrecut-o in Normandia. Incepe sa publice la varsta de 18 ani in reviste si ziare literare. Adevarata sa cariera literara incepe in anul 1946.

Primeste premiul Goncourt in anul 1948 pentru romanul “Les Grandes Famillies” si premiul “Prince Pierre de Monaco” in anul 1966 pentru intreaga sa opera, premiul “Saint Simon” in 1998 si premiul “Agrippa d’Aubigne”, in anul 2000. A fost membru in numeroase consilii si comisii de literatura si i s-a acordat titlul de Doctor Honoris Causa in anul 2006, la Universitatea York, Ontario. Lumea literara a suferit o mare pierdere atunci cand celebrul scriitor, s-a stins din viata, in 2009.

Despre ce este vorba in “Regii blestemati”? Blestemul de a fi rege, blestemul de a avea copii, toti baieti, pe care ii asteapta aceeasi soarta; moartea mai devreme sau mai tarziu, prin diferite metode.

Ce este blestemul? O invocare a urgiei divinitatii impotriva cuiva; nenorocire a cuiva pusa pe seama furiei divine.

Chiar daca este o carte istorica, totusi ne tine cu sufletul la gura si ne inspaimanta planurile care se tes in jurul regelui pentru a fi detronat, cum sunt ucisi viitorii succesori de abia nascuti, in ziua botezului de o banala batista stropita cu putina otrava, chiar de catre nasa. O carte despre intrigi politice intr-o tara teoretic bogata, crime cu cele mai fine otravuri, otravuri pe care doar vrajitoarele faimoase, dar bine ascunse, si bine platite, stiu sa le combine, otravuri pe care nimeni nu le poate identifica la victima. Tradari in cadrul familiei pentru tron, razboaie si foamete pentru patura de jos a populatiei Frantei, iata ce poti gasi in paginile acestor carti.

Cotare: 5 din 5 stele [5 din 5 stele]
înapoi Scrie comentariu
0 produse
Facebook

Acasă | Căutare | Catalog | Clienți | Contact | Informații | GDPR | Hartă site

Viziteaza site-ul ANTICARIAT SI LIBRARIE ONLINE pe ShopMania

Copyright © 2024 Librăria Cărți-Online.com
Powered by Ideea Europeană