NE REINVENTĂM!

Momentan, pentru o perioadă nedeterminată, anticariatul nu este funcțional. Astfel, orice solicitare trimisă prin website nu va putea fi înregistrată. Între timp, vă invităm să verificați periodic pagina noastră pentru a afla când revenim.

Regele Lear / Timon din Atena / Cymbeline (editie de lux), de William Shakespeare

Regele Lear / Timon din Atena / Cymbeline (editie de lux)

de William Shakespeare

Regele Lear / Timon din Atena / Cymbeline (editie de lux)

Titlu:

Regele Lear / Timon din Atena / Cymbeline (editie de lux)

Domeniu: Poezie

Editura: Adevărul

Autor: William Shakespeare

Starea cărții: Nouă

Nr. pagini: 688

Anul apariţiei: 2009

32,00 RON

Pentru tragedia Regele Lear, W. Shakespeare s-a inspirat dintr-o poveste populara. Personajul principal, cel care da si titlul lucrarii, isi imparte regatul, la batranete. De mostenire vor beneficia insa doar doua dintre fiicele sale, Regan si Goneril. Ele nu vor reusi sa onoreze conditiile mostenirii, iar Lear, vazandu-se si fara coroana, si fara suita regala demna de rangul sau, innebuneste. Mult prea tarziu isi va da seama ca cea care merita cu adevarat atentia si afectiunea sa este cea de-a treia fiica, mezina Cordelia. Desi dezmostenita, Cordelia nu a incetat sa il iubeasca pe rege. Spre deosebire de sora lor, Regan si Goneril dau dovada de egoism si cruzime fara margini fata de tatal lor.

In paralel cu povestea regelui Lear, Shakespeare ilustreaza lupta dintre fiii contelui de Gloucester, Edmund si Edgar. Edmund, fiul nelegitim, tese o multime de intrigi pentru a parveni cu orice pret. De partea cealalta, Edgar e intruchiparea binelui si ii va pedepsi faptele imorale.

Regele Lear este considerata de multi critici ca fiind cea mai mare reusita artistica a lui Shakespeare. Prima punere in scena a acestei opere a avut loc in 1606, cu zece ani inainte de moartea dramaturgului. Inainte de Shakespeare, povestea regelui Lear a fost "tratata" de catre alti doi mari autori, John Higgins si Edmund Spencer.

Recenzii
Acest titlu este disponibil doar la cerere și este în stoc limitat.

Dacă doriți să îl comandați, va putea fi livrat în 7 zile de la data comenzii.
Cartea “Regele Lear / Timon din Atena / Cymbeline (editie de lux)” de William Shakespeare a apărut la editura Adevărul în seria de Poezie, se află în stare nouă, conține 688 pagini și poate fi comandată online.
0 produse
Facebook

Acasă | Căutare | Catalog | Clienți | Contact | Informații | ANPC | Hartă site

Copyright © 2020 Librăria Cărți-Online.com
Powered by Ideea Europeană