NE REINVENTĂM!

Momentan, până finalizăm noul website, anticariatul nu este funcțional. Astfel, orice solicitare trimisă prin website nu va putea fi înregistrată. Între timp, vă invităm să verificați periodic pagina noastră pentru a afla când revenim.

Femeia sfasiata, de Simone de Beauvoir

Recenzie Simone de Beauvoir - Femeia sfasiata

Femeia sfasiata

Titlu: Femeia sfasiata

Domeniu: Beletristica » Colectia Cotidianul » Comentarii

Editura: Univers

Autor: Simone de Beauvoir

Nr.pagini: 202
Anul apariţiei: 2009
32,00 RON
scris de: Kaspar Hauser Data adăugării: 22 noiembrie, 2020
Volumul de nuvele al lui Simone de Beauvoir, “Femeia sfâşiată”, nu contrazice rolul autoarei de voce a femeilor de pretutindeni, deşi a a fost concepută ca o critică la adresa fragilităţii şi slăbiciunii femeii în faţa unor situaţii din viaţa lor. Prin stilul ales, însă, prin analiza discretă, dar corectă, a simţirilor celor trei personaje, autoarea a eşuat într-o anumită măsură. Eşecul a fost surprins la vremea respectivă de răspunsurile pozitive ale cititoarelor care se identificau puternic cu dramele transmise de cele trei femei.

Cartea este împărţită în trei nuvele, cea mai mare ca dimensiuni fiind şi cea care dă numele cărţii; „Femeia sfâşiată”. Cele trei nuvele prezintă momente diferite ale vieţii unor femei şi modul cum acestea le percep. Relaţia de cuplu joacă un rol primar, iar dezechilibrele generate de neînţelegerile între parteneri le destabilizează complet existenţa.

Motivele de deteriorare a relaţiilor sunt diferite. O primă ipostază prezentată este înaintarea în vârstă care schimbă radical perspectiva asupra existenţei. Cu zgomot de aripi obosite de lungul drum parcurs de-a lungul anilor, legătura dintre parteneri se dilată, până la metamorfoza acesteia în prietenie, ca urmare a schimbărilor prin care trec partenerii. De la simpla realizare a faptului că, odată ce vârsta i-a ajuns din urmă, creativitatea şi capacitatea de inovaţie se reduc, până la schimbările de comportament aferente. Acceptarea unei relaţii extraconjugale pentru conservarea relaţiei curente relevă demoni neştiuţi care consumă treptat interiorul unui suflet chinuit de gânduri şi idei.

Iubirea inundă paginile cărţii în toate formele ei, iar femeia-soţie, mamă, fiică, toate sunt puse sub microscop pentru a fi analizate.

Cele trei nuvele nu sunt numai diferite prin prisma poveştilor transmise, ci autoarea transformă cu măiestrie stilul în funcţie de modul de construcţie al personajului principal, modul în care este expusă stilistic povestea fiind doar o nouă modalitate de afirmare a personajului.

Cartea lui Simone de Beauvoir oferă o nouă perspectivă asupra unei scriitoare care a rămas în istorie ca reprezentantă a femeilor, de data aceasta asumându-şi rolul de critic al acestora, al slăbiciunilor pe care acestea nu le pot controla şi al luptei pe care o duc în mod straniu împotriva lor, uneori fără a fi conştiente.

Cotare: 5 din 5 stele [5 din 5 stele]
înapoi Scrie comentariu
0 produse
Facebook

Acasă | Căutare | Catalog | Clienți | Contact | Informații | GDPR | Hartă site

Viziteaza site-ul ANTICARIAT SI LIBRARIE ONLINE pe ShopMania

Copyright © 2024 Librăria Cărți-Online.com
Powered by Ideea Europeană