NE REINVENTĂM!

Momentan, pentru o perioadă nedeterminată, anticariatul nu este funcțional. Astfel, orice solicitare trimisă prin website nu va putea fi înregistrată. Între timp, vă invităm să verificați periodic pagina noastră pentru a afla când revenim.

Copilaria. Adolescenta. Tineretea, de Lev Tolstoi

Recenzie Lev Tolstoi - Copilaria. Adolescenta. Tineretea

Copilaria. Adolescenta. Tineretea

Titlu: Copilaria. Adolescenta. Tineretea

Domeniu: Beletristica » Comentarii

Editura: Univers

Autor: Lev Tolstoi

Nr.pagini: 351
Anul apariţiei: 1980
39,00 RON
scris de: Kaspar Hauser Data adăugării: 12 decembrie, 2009
Oarecum în legătură cu cartea de faţă, dacă cineva mi-ar fi spus că mă pot plimba aproape desculţ într-un parc pustiu, roua gâdilându-mi degetele, că mă pot uimi de zeci de vile frumoase cu parfum vetust boieresc şi grădini răcoroase dinainte, de case părăsite ca în romanele gotice, că mă pot legăna într-un balansoar cu o fată frumoasă şi veselă, admirând aerul ce se tot răcoreşte primprejur, dacă cineva mi-ar fi spus că pot face toate astea în Bucureşti, n-aş fi crezut. Dar într-o duminică dis-de-dimineaţă, toate astea se pot întâmpla.

Am o surpriză plăcută, descoperind cartea memorialistică a lui Tolstoi, Copilăria, Adolescenţa, Tinereţea. Nu am terminat-o încă, mai 'lucrez' la Marias, dar am trecut de Copilăria şi m-a fermecat stilul atât de modern al lui Tolstoi, chiar postmodern, cu fragmente ale unei lumi apuse, pe care memoria abia la bătrâneţe ştie să le selecteze pe cele cu-adevărat importante, m-a înduioşat tare descrierea Nataliei Savişna, servitoarea iubitoare, un fel de coeur simple, mi-au plăcut descrierea vânătorii de la ţară, a primei dragoste, m-a impresionat mult descrierea morţii măicuţei sale tinere. Nu e o carte care să concureze cu romanele mari ale lui Tolstoi, dar îmi place, e o parte a vieţii unui om mare, pe care n-am întâlnit-o în Jurnal.

Cotare: 5 din 5 stele [5 din 5 stele]
înapoi Scrie comentariu
0 produse
Facebook

Acasă | Căutare | Catalog | Clienți | Contact | Informații | ANPC | Hartă site

Copyright © 2021 Librăria Cărți-Online.com
Powered by Ideea Europeană