NE REINVENTĂM!

Momentan, până finalizăm noul website, anticariatul nu este funcțional. Astfel, orice solicitare trimisă prin website nu va putea fi înregistrată. Între timp, vă invităm să verificați periodic pagina noastră pentru a afla când revenim.

Clubul Bilderberg. Stapanii lumii, de Cristina Martin

Recenzie Cristina Martin - Clubul Bilderberg. Stapanii lumii

Clubul Bilderberg. Stapanii lumii

Titlu: Clubul Bilderberg. Stapanii lumii

Domeniu: Teoria conspiratiei » Comentarii

Editura: Litera International

Autor: Cristina Martin

Nr.pagini: 230
Anul apariţiei: 2007
29,00 RON
scris de: Kaspar Hauser Data adăugării: 22 noiembrie, 2020
O carte absolut incendiara ce TREBUIE citita! Un studiu documentat despre secretele elitei internationale care conduce din umbra destinele Pamantului.

Cea mai recentă întâlnire a enigmaticului şi secretosului Club Bilderberg a fost găzduită de hotelul Astir Palace, din Atena. Sute de poliţişti greci, cu maşini, motociclete şi elicoptere au supravegheat în permanenţă zona, iar împrejurimile clădirii sunt un perimetru intens vegheat. Reuniunea a fost dominată de finanţişti; Timothy Geithner, secretarul trezoreriei americane, Robert Zoellick, preşedintele Băncii Mondiale, Jean-Claude Trichet preşedintele Băncii Centrale Europene şi Jose Manuel Barroso, preşedintele Comisiei Europene. Ce s-a discutat acolo va rămâne însă, ca de fiecare dată, un nou mister pentru cei mulţi… Se ştie totuşi că au participat şi lideri politici, capete regale şi oameni de afaceri cu succes mondial.

Ideea creării grupului Bilderberg datează din anul 1952, dar prima conferinţă a avut loc doi ani mai târziu, şi la ea au fost invitate 130 de personalităţi din lumea academică, din mediul de afaceri dar şi din politică. Membrii clubului, oameni politici, magnaţi, bancheri şi jurnalişti din diverse ţări şi-au spus ei înşişi “Clubul Bilderberg”. Cea mai puternică organizaţie “vizibilă” implicată în conducerea lumii a avut întâia sa conferinţă în noaptea de 29 spre 30 mai 1954, la hotelul Bilderberg din Oosterbeek, Olanda, hotel de la care şi-a luat şi numele. Conform celor mai multi istorici si autori, prinţul Bernhard de Olanda ar fi cel care a fondat oficial Grupul de la Bilderberg.

Deşi înfiinţat acum jumătate de secol, se cunosc foarte puţine informaţii exacte despre acest forum elitist. În context, nicio sursă, din păcate, nu e sigură, fiindcă nu există posibilitatea să fie verificată. De aceea prudenţa în afirmaţii este recomandabilă. Faptul că reuniunile au caracter absolut confidenţial şi că nu sunt mediatizate a făcut ca de mult timp clubul să fie considerat o societate secretă, în jurul căreia s-au ţesut tot felul de legende. Printre reproşurile care i se aduc- teama de a vedea o structură ce reuneşte un număr mic de persoane influente şi puternice, că ia decizii importante în politică şi în economie, fără niciun control democrat din partea altcuiva. După căderea imperiului sovietic, ceea ce se reproşează acestui puternic lobby este orchestrarea mondializării economiei.

Cotare: 5 din 5 stele [5 din 5 stele]
înapoi Scrie comentariu
0 produse
Facebook

Acasă | Căutare | Catalog | Clienți | Contact | Informații | GDPR | Hartă site

Viziteaza site-ul ANTICARIAT SI LIBRARIE ONLINE pe ShopMania

Copyright © 2024 Librăria Cărți-Online.com
Powered by Ideea Europeană