NE REINVENTĂM!

Momentan, până finalizăm noul website, anticariatul nu este funcțional. Astfel, orice solicitare trimisă prin website nu va putea fi înregistrată. Între timp, vă invităm să verificați periodic pagina noastră pentru a afla când revenim.

Carrie, de Stephen King

Recenzie Stephen King - Carrie

Carrie

Titlu: Carrie

Domeniu: Beletristica » Science Fiction » Comentarii

Editura: Nemira

Autor: Stephen King

Nr.pagini: 218
Anul apariţiei: 1993
29,00 RON
scris de: Kaspar Hauser Data adăugării: 22 noiembrie, 2020
Un roman care a inceput ca o simpla povestire de trei pagini si parca s-a multiplicat sub privirea nastrusnica a lui King. Stephen King, acel scriitor nebun, care raspandeste panica si teroare pe strazile din Maine. Cartile lui sunt vandute in milioane de exemplare si poposesc pe rafturile fiecarei biblioteci.

Unii il pot numi „copilul minune al Americii”, altii „scriitorul fantoma”, insa eu intotdeauna i-am atribuit titlul de „rege al fricii”. Povestile sale se raspandesc ca o molima in mintile oamenilor si fascineaza, uimesc, ingrozesc.

Nu pot sa scriu o recenzie despre prima sa opera publicata pana nu dezvalui cateva amanunte din viata sa personala. Acum trageti-va scaunul langa birou sau puneti-va laptopul pe brate si cititi cu atentie. Un pachetel de servetele ar fi indicat, iar dupa, nu uitati sa aprindeti lumina.

Stephen King, si sa nu ignoram si al doilea prenume „Edwin” care poate suna cam ciudat in timpurile noastre, s-a nascut intr-o familie saraca pe meleagurile indepartate ale statului Maine. Zilele treceau, iar el avea sa cunoasca adevarata America. O tara saraca si plina de vise neinplinite. O tara ca oricare alta. La varsta de doi ani si-a privit tatal cum iesea pe usa din spate pentru a-si cumpara un pachet cu tigari si nu s-a mai intors. L-a privit cum, mai rau ca un animal salbatic si-a parasit familia si a lasat doi copii, de doi si de patru ani pe umerii mamei ca o povara ucigatoare. „O nenorocire!” ati putea spune, dar inca nu se terminase. Timp de mai multi ani s-au mutat precum indienii de pe un pamant pe altul pentru a supravietui. Au cutreierat statul Maine in lung si-n lat, incat probabil ar avea inspiratie pentru inca cateva mii de romane. Nu a avut o copilarie usoara si pot sa spun ca si-a gasit alinarea sau mai bine zis dulcea razbunare in scrierile sale care, in cele din urma, i-au adus si succesul bine meritat.

Carrie, asa a fost intitulat primul sau manuscris care a fost proiectata ca o simpla povestire, esuata pentru un ziar local. Foile pline de inspiratie, aruncate in cosul de gunoi i-au ranjit miraculos „sotiei regelui” care l-a incurajat sa-si continue munca, iar acesta asa a si facut. A continuat randurile ce descriau o adolescenta de 16 ani pentru care scoala reprezenta un chin continuu, era Purgatoriul. Zi de zi colegii o batjocoreau si o faceau sa se simta inferioara. Si desigur daca scoala se inalta ca legendarul Purgatoriu in fata ochilor sai, casa in care locuia alaturi de fanatica ei mama era Iadul. Umilita la scoala, izolata si chiar batuta in propria casa, Carrie este din ce in ce mai retrasa, nu are prieteni si nu stie nimic despre viata unei adolescente. De accea atunci cand se afla intr-o situatie cat se poate de banala si anume prima menstruatie, Carrie reactioneaza nebuneste crezand ca o sa sangereze pana la moarte. Colegele, care transforma aceasta intamplare intr-o adevarata barfa, o ridiculizeaza si astfel ii amplifica puterile care mocnesc in ea periculos.

La scurt timp dupa publicarea romanului, mama lui Stephen King moare. Conform declaratiilor, matusa acestuia i-a citit romanul proaspat iesit de la tipar inainte de moarte.

Un roman foarte sangeros si plin de scene de violenta, care a fost interzis intr-o multime de scoli din America. Un roman care a stat la baza filmului horror din 1976 cu acelasi nume in regia lui Brian De Palma.

Primul cosmar comercial al lui King! Sunteti pregatiti sa fiti speriati?

Cotare: 5 din 5 stele [5 din 5 stele]
înapoi Scrie comentariu
0 produse
Biblia copiilor
Biblia copiilor
64,00 RON
49,00 RON
Facebook

Acasă | Căutare | Catalog | Clienți | Contact | Informații | GDPR | Hartă site

Viziteaza site-ul ANTICARIAT SI LIBRARIE ONLINE pe ShopMania

Copyright © 2024 Librăria Cărți-Online.com
Powered by Ideea Europeană