NE REINVENTĂM!

Momentan, până finalizăm noul website, anticariatul nu este funcțional. Astfel, orice solicitare trimisă prin website nu va putea fi înregistrată. Între timp, vă invităm să verificați periodic pagina noastră pentru a afla când revenim.

Argintii lui Iuda, de Scott McBain

Recenzie Scott McBain - Argintii lui Iuda

Argintii lui Iuda

Titlu: Argintii lui Iuda

Domeniu: Beletristica » Comentarii

Editura: Nemira

Autor: Scott McBain

Nr.pagini: 512
Anul apariţiei: 2007
39,00 RON
scris de: Kaspar Hauser Data adăugării: 22 noiembrie, 2020
De ce am cumparat aceasta carte? In principal datorita sinopsisului, de-a dreptul irezistibil. Iar decizia care a dus la achizitionarea acestui roman este probabil cea mai buna pe care am facut-o anul acesta!

Actiunea romanului Argintii lui Iuda de Scott McBain se desfasoara pe doua planuri; pe de-o parte avem prezentarea vieţii cardinalului Benelli, seful Sfantului Oficiu (sau al Inchizitiei, cum doriti), al doilea om ca putere dupa papa in cadrul Bisericii Catolice, iar pe de alta parte îl avem pe Paul Stauffer, unul dintre cei mai renumiţi psihiatrii criminalisti din Statele Unite si, totodata, o persoane cu conceptii radicale în privinta religiei si a legilor ce guvernează gandirea umana… ceea ce pana la urma ii va aduce necazuri peste necazuri!

O alta insusire a lui Paul este empatia sa pentru criminali, tortionari, violatori, pe care ii considera apti pentru reintegrarea in societate. Si tocmai de aici incep probleme lui. Paul isi exprimă opinia de psihiatru in favoarea unui posibil criminal in serie, Karl Kramer, iar acesta, ca prin minune, scapa de condamnare… ceea ce nu ştie insa psihiatrul, e ca misteriosul criminal este o amenintare ce depaseste limitele imaginabilului.

Si intr-adevăr, raul are o rabdare uluitoare. Curand, una dintre monede ajunge in mainile lui Paul. El se simte atras de puterea ei, in ciuda faptului ca nu intelege ce se petrece.

Indrumat de Helen, o femeie misterioasa, care se pare că tine ascunse secrete tulburatoare, psihiatrul porneste intr-o calatorie a carui scop este strabaterea celor noua planuri ale existentei, dincolo de care i se promite cunoastere suprema, viata vesnica si o putere fara limite. Astfel, Paul se indeparteaza de familie, abandonandu-şi sotia şi fiica, pentru a dobandi cunoasterea suprema… sau cel putin asa crede el… pentru ca raul este subtil, iar meandrele sale sunt invesmantate in haine stralucitoare.

Finalul este… apocaliptic! Da, cred că acesta este cuvantul potrivit. Cum era prevestit, un inger al intunericului isi pogoara aripile negre peste lume si un nou Iuda este pe cale de a se ridica. Si acest sfarsit ne mai spune un lucru; radacinile raului sunt imposibil de taiat in totalitate!

Cartea este un adevarat deliciu literar si, in acelasi timp, iti da de gandit. Cu siguranta un „must have” in orice biblioteca!

Cotare: 5 din 5 stele [5 din 5 stele]
înapoi Scrie comentariu
0 produse
Facebook

Acasă | Căutare | Catalog | Clienți | Contact | Informații | GDPR | Hartă site

Viziteaza site-ul ANTICARIAT SI LIBRARIE ONLINE pe ShopMania

Copyright © 2024 Librăria Cărți-Online.com
Powered by Ideea Europeană