NE REINVENTĂM!

Momentan, până finalizăm noul website, anticariatul nu este funcțional. Astfel, orice solicitare trimisă prin website nu va putea fi înregistrată. Între timp, vă invităm să verificați periodic pagina noastră pentru a afla când revenim.

Zilele regasirii mele, de Elena Ferrante

Zilele regasirii mele

de Elena Ferrante

Zilele regasirii mele

Titlu:

Zilele regasirii mele

Domeniu: Beletristica

Editura: Univers

Autor: Elena Ferrante

Starea cărții: Impecabilă

Nr. pagini: 234

Anul apariţiei: 2009

Stoc epuizat

Elena Ferrante este o napolitana discreta si una dintre cele mai pretuite voci din literatura italiana de azi. Are succes, cartile ei au fost comentate cu entuziasm in cele mai prestigioase publicatii din Franta, Germania, Marea Britanie si SUA, dar se tine departe de presa si de vartejul mondenitatii.

Timp de un an, Zilele regasirii mele a ramas in topul vanzarilor din Italia, lucru rar intalnit pentru o carte care nu face compromisuri cu gustul mediocru. E, dimpotriva, un roman in care tonurile roz lipsesc cu desavarsire, povestea dura, nelinistitoare si profund nedreapta a unei femei intre doua varste, Olga, care intr-o dimineata afla ca, desi n-a gresit cu nimic, va fi parasita de cel care i-a fost sot timp de 15 ani, Mario. Viata de fiecare zi a femeii care, pana nu demult, isi savura confortul conjugal implinit si de maternitate, se otraveste cu morbul geloziei si ajunge, in scurta vreme, la fixatie patologica si obsesie. Isi reneaga maternitatea, n-o mai intereseaza ca plang copiii si nu da doi bani pe cliseul reconfortant ca exista viata dupa despartire. Se va tortura imaginandu-si rivala, mai tanara decat ea, dar si retraind episoadele de aur ale mariajului facut praf; va povesti totul fara mila, rusine sau frica de umilinta. Calvarul masochist al unei feminitati ranite e dramatizat cu o falsa cerebralitate, in care obsesia de a sti tot se transforma in perversiunea de a trai exclusiv pentru a-ti imagina ceea ce n-o sa stii niciodata.

Una dintre cele mai entuziaste cititoare ale italiencei este Alice Sebold, autoarea celebrului Minunatele oase: "Am citit acest roman intr-o zi, din scoarta-n scoarta, fortandu-ma sa respir adanc, asemenea unui cufundator care, din cand in cand, tasneste la suprafata", nota Sebold despre Zilele regasirii mele. Cartea care a cucerit-o pe Sebold – ca si pe criticii de la New York Times sau Guardian – a fost ecranizata in regia lui Roberto Faenza, la fel ca l'Amore molesto (1995), roman adaptat pentru cinema de Mario Martone si pentru care Elena Ferrante a facut si munca de co-scenarist.

Recenzii
Pentru mai multe detalii în legătură cu acest titlu, vizitați pagina.
  Ne pare rau, insa aceasta carte lipseste momentan din stoc. Daca doriti sa o achizitionati, va rugam sa ne contactati utilizand formularul de contact si in cel mai scurt timp vom urgenta reinnoirea stocului cu numarul de exemplare dorite. Va multumim!
Cartea “Zilele regasirii mele” de Elena Ferrante a apărut la editura Univers în seria de Beletristica, se află în stare impecabilă, conține 234 pagini și poate fi comandată la cerere.
0 produse
Facebook

Acasă | Căutare | Catalog | Clienți | Contact | Informații | GDPR | Hartă site

Viziteaza site-ul ANTICARIAT SI LIBRARIE ONLINE pe ShopMania

Copyright © 2024 Librăria Cărți-Online.com
Powered by Ideea Europeană