NE REINVENTĂM!

Momentan, până finalizăm noul website, anticariatul nu este funcțional. Astfel, orice solicitare trimisă prin website nu va putea fi înregistrată. Între timp, vă invităm să verificați periodic pagina noastră pentru a afla când revenim.

Zenobia (editia princeps), de Gellu Naum

Zenobia (editia princeps)

de Gellu Naum

Zenobia (editia princeps)

Titlu:

Zenobia (editia princeps)

Domeniu: Editii princeps

Editura: Cartea Românească

Autor: Gellu Naum

Starea cărții: Impecabilă

Nr. pagini: 264

Anul apariţiei: 1985

49,00 RON

Frumoasa editie princeps Zenobia, de Gellu Naum.

Stare perfecta.

Nimic nu e mai real decat plasmuirile subconstientului. Gellu Naum, cel din aceasta carte, a existat intocmai impreuna cu Zenobia lui, ca sa redescopere sensul vietii in iubire, pe cel al iubirii in vis si pe cel al visului, din nou, in viata. Gellu Naum, cel din carte, si Zenobia lui vor fi prin preajma atata timp cat visul cititorului va urmari firul dragostei lor.

Gellu culege flori din Parcul Icoanei si ar vrea sa fie noapte, ca sa le aleaga la lumina mainii, Zenobia are cate un cuvant nou, numai al ei, pentru fiecare obiect, Dragos sta cand treaz, cand adormit, ca o adevarata constiinta ce este, Maria ispiteste, fata uriasa plange, mlastinile te iau prizonier, orasul te rataceste, intre toate acestea exista rime tainice, in coaja frazelor, pretutindeni, sta ascuns versul, pagina de proza se metamorfozeaza in poem. Iar in poem, ici-colo, umorul negru al realitatii, insolitul si imaginatia ei, „comentariul“ ei, sub forma unor banale taieturi de ziar.

Cartea trebuie derulata cu incetinitorul, mangaiata cu privirea, reluata. Cititorul care ramane in afara copertii este exclus din joc: Zenobia este pentru cei dispusi sa intre in pagina si sa se amestece printre personaje. Istoria nespus de frumoasa a Zenobiei are coerenta speciala a visului pe care doar in vis o poti descifra deplin.

Gellu Naum, nascut in 1915, a studiat filozofia la Bucuresti si Paris. La sfarsitul anilor '30 se afla in cercurile avangardei, in apropierea lui Andre Breton, alaturi de Victor Brauner si Gherasim Luca. Se intoarce in 1940 in Romania, e mobilizat, dar trupul lui e imobilizat; ramane in spital o vreme, intr-o stare hipnotica.

Recenzii (1)
Pentru mai multe detalii în legătură cu acest titlu, vizitați pagina.
Acest titlu este disponibil doar la cerere și este în stoc limitat.

Dacă doriți să îl comandați, va putea fi livrat în 7 zile de la data comenzii.
Cartea “Zenobia (editia princeps)” de Gellu Naum a apărut la editura Cartea Românească în seria de Editii princeps, se află în stare impecabilă, conține 264 pagini și poate fi comandată online.
0 produse
Facebook

Acasă | Căutare | Catalog | Clienți | Contact | Informații | GDPR | Hartă site

Viziteaza site-ul ANTICARIAT SI LIBRARIE ONLINE pe ShopMania

Copyright © 2024 Librăria Cărți-Online.com
Powered by Ideea Europeană