Vartejul (2 vol.), de James Clavell

Domenii cărţi anticariat Edituri cărţi de anticariat
Adresa de e-mail:


Parola:

(am uitat parola)Client nou?
Creează un cont

Vartejul (2 vol.)
James Clavell

Vartejul (2 vol.)

Titlu: Vartejul (2 vol.)

Domeniu: Beletristică

Editura: Orizonturi

Autor: James Clavell

Starea cărţii: Impecabilă
Nr. pagini: 1660
Anul apariţiei: 1994
64,00 RON
56,00 RON

Romanul Vârtejul descrie revolutia islamica din Iran, 1979, prezentand caderea monarhiei, ridicarea fundamentalistilor islamici condusi de ayatolahul Khomeini. Vârtejul prezintă o perioada de trei săptămani de fanatism, pasiune, sacrificiu de sine şi inimi zdrobite în Teheranul anului 1979. O echipă de piloţi este prinsă în mijlocul luptelor dintre revoluţionari si trupele internaţionale. Doi dintre ei au soţii de naţionalitate iraniană, femei pe care le iubesc mai presus de siguranţă sau politică.

La fel ca şi la celelalte romane ale sale, Clavell introduce intrigi foarte elaborate, cu multe personaje, care se împletesc cu măiestrie cu descrierile culturii iraniene.

Despre autor: James Clavell

James Clavell (10 oct. 1924 – 7 septembrie 1994) a fost deopotrivă un mare romancier, scenarist şi regizor de film. Cunoscut în principal pentru romanele sale cunoscute sub denumirea de “Saga Asiatică”, Clavell a fost autorul mai multor pelicule de success, incluzând “The Fly” (“Musca”), “The great Escape” şi To Sir with Love” (Domnului Profesor, cu dragoste, cu Sidney Poitier).

Fiul unui ofiţer în Marina Militară Britanică, Clavell s-a înrolat la 16 ani în Artileria Regală Britanică, pentru a continua tradiţia familiei şi a luptat împotriva japonezilor în Malaezia. Rănit şi capturat, a fost dus într-un lagăr de prizonieri din Insula Java Centrală, după care a fost mutat la închisoarea Changi, de lângă Singapore.

Romanele sale se remarcă printr-o atenţie scrupuloasă a detaliului în ceea ce priveşte diferenţele de cultură între cea occidentală şi cea asiatică. Romanele sale — Changi (King Rat, 1962), Tai-Pan (1966), Shogun (1978), Noble House (1980), Whirlwind (1986) — nu au părăsit palmaresurile de bestsellers timp de ani de zile, cunoscând numeroase reeditări şi traduceri în zeci de limbi, cu tiraje impresionante.

Vârtejul în ediţia de faţă se prezintă în două volume, de 1660 pagini. O carte absolut esenţială pentru orice bibliotecă respectabilă.

Recenzii
Acest titlu este disponibil doar la cerere şi este în stoc limitat.

Dacă doriţi să îl comandaţi, va putea fi livrat în 7 zile de la data comenzii.

(Acest volum a fost adăugat în catalogul nostru la data de 17 noiembrie, 2010.)
0 produse
Newsletter
Abonaţi-vă gratuit la newsletterul nostru!


Pasarea spin
Pasarea spin
59,00 RON
32,00 RON

Facebook

Acasă | Căutare | Catalog | Clienţi | Contact | Informaţii | Hartă site

Copyright © 2015 Carti-online.com
Powered by webgraphic.ro