NE REINVENTĂM!

Momentan, până finalizăm noul website, anticariatul nu este funcțional. Astfel, orice solicitare trimisă prin website nu va putea fi înregistrată. Între timp, vă invităm să verificați periodic pagina noastră pentru a afla când revenim.

Ultimele trei minute. Ipoteze privind soarta Universului, de Paul Davies

Ultimele trei minute. Ipoteze privind soarta Universului

de Paul Davies

Ultimele trei minute. Ipoteze privind soarta Universului

Titlu:

Ultimele trei minute. Ipoteze privind soarta Universului

Domeniu: Stiinta

Editura: Humanitas

Autor: Paul Davies

Starea cărții: Nouă

Nr. pagini: 180

Anul apariţiei: 2008

27,00 RON

Pentru viitorul foarte indepartat al universului se intrevad doua scenarii: diluarea intr-o infinita bezna pustie si implozia catastrofala, inversul big bang-ului din care s-a nascut totul. Vom pieri deci - nu noi, fireste, ci urmasii nostri care vor avea probabil putine trasaturi umane - fie prin inghet, fie prin ardere. La prima vedere am fi tentati sa spunem ca universul e condamnat, iar odata cu el toate fiintele. Aceasta concluzie sumbra isi gaseste in cartea lui Paul Davies un spectru larg de alternative si nuantari: poate ca, desi traim intr-o lume limitata in spatiu si timp, vom dainui si vom gandi nelimitat; poate ca vom rezista la nesfarsit inghetului hibernand tot mai mult; sau poate ca universul insusi nu e decat o parte dintr-o entitate mult mai vasta, iar urmasii nostri vor putea crea alte universuri in care sa evadeze. Oricum, nu e exclus ca, peste mii de miliarde de ani, soarta universului sa depinda de fiintele inteligente care il vor popula. Departe de a dori sa impuna un final fericit, in Ultimele trei minute, Paul Davies scrie povestea stranie si tulburatoare a celui mai indepartat viitor imaginabil.

Despre autor

PAUL DAVIES s-a nascut la Londra in 1946. Dupa ce a obtinut doctoratul la University College, si-a inceput cariera academica la Cambridge, sub indrumarea lui Fred Hoyle. La 34 de ani a fost numit profesor de fizica teoretica la Universitatea din Newcastle. Din 1990 a inceput sa colaboreze cu universitati australiene (Adelaide si Macquarie), iar in prezent e profesor la Universitatea de Stat din Arizona. Activitatea stiintifica a lui Paul Davies cuprinde un spectru larg: fizica teoretica, cosmologie (cu importante contributii in domeniul starilor cuantice ale vidului si in cel al gaurilor negre) si astrobiologie (in 2005 a fost numit la conducerea Institutului SETI, care studiaza posibilitatea existentei vietii in univers). Paul Davies este unul dintre cei mai reputati popularizatori ai stiintei. Arealizat seriale TV pentru BBC si televiziunea australiana si publica frecvent articole in ziare si reviste de mare tiraj. Pentru aceasta activitate a primit in 2001 Medalia Kelvin din partea Institutului de Fizica al Regatului Unit, iar in 2002 Premiul Michael Faraday din partea Societatii Regale. Printre cele peste 25 de carti de popularizare scrise de Paul Davies se numara The Runaway Universe, Other Worlds, The Edge of Infinity, The Mind of God, The Cosmic Blueprint, Superforce, How to Build a Time Machine.

Recenzii (1)
Pentru mai multe detalii în legătură cu acest titlu, vizitați pagina.
Cartea “Ultimele trei minute. Ipoteze privind soarta Universului” de Paul Davies a apărut la editura Humanitas în seria de Stiinta, se află în stare nouă, conține 180 pagini și poate fi comandată online.
0 produse
Facebook

Acasă | Căutare | Catalog | Clienți | Contact | Informații | GDPR | Hartă site

Viziteaza site-ul ANTICARIAT SI LIBRARIE ONLINE pe ShopMania

Copyright © 2024 Librăria Cărți-Online.com
Powered by Ideea Europeană