NE REINVENTĂM!

Momentan, până finalizăm noul website, anticariatul nu este funcțional. Astfel, orice solicitare trimisă prin website nu va putea fi înregistrată. Între timp, vă invităm să verificați periodic pagina noastră pentru a afla când revenim.

Trecutul unei iluzii, de Francois Furet

Trecutul unei iluzii

de Francois Furet

Trecutul unei iluzii

Titlu:

Trecutul unei iluzii

Domeniu: Istorie

Editura: Humanitas

Autor: Francois Furet

Starea cărții: Impecabilă

Nr. pagini: 544

Anul apariţiei: 1996

Stoc epuizat

Studiul lui Francois Furet despre „ideea comunista“ a primit in martie 1995 premiul cartii politice a anului, ceea ce de fapt a cinstit mai mult juriul, destul de perspicace pentru a face o astfel de alegere, decat pe autor. Nu de distinctii si titluri mai are nevoie Francois Furet, fost director la Scoala de Inalte Studii Sociale, profesor la Universitatea din Chicago si presedinte al Fundatiei Saint-Simon...

Si titlul, si subtitlul delimiteaza si rotunjesc locul aparte ocupat de carte pe teritoriul studiilor despre comunism.

Trecut: e prima retrospectiva de proportii de la implozia comunismului, aparitie rara in vidul de idei ce s-a instalat, de la naruirea Zidului din Berlin, in gandirea politica din Franta. Pana acum, nici unul din verbele legate de comunism nu putuse fi conjugat la trecut.

Iluzie: inca din prefata, autorul se explica. Dupa el, comunismul n-a lasat decat praful si pulberea unor societati atomizate. Nu poate, in aceste conditii, fi vorba de o istorie a comunismului, ci doar de „iluzia comunismului [care a durat] atata timp cat Uniunea Sovietica i-a dat consistenta si viata“.

Idee, si nu realitate, deoarece comunismul nu a alcatuit un tot, ci s-a prezentat sub doua forme politice diferite: la putere, in Est, a ramas secret si inchis asupra lui insusi, in timp ce in Vest, unde domnea doar in spirite, a fost public si deschis.

Originalitatea eseului lui Furet sta in faptul ca, analizand iluzia din Vest, ii arata toata raspunderea in camuflarea si in intretinerea solara a realitatii sumbre din Est... Furet e poate primul care pronunta cu atata patetica luciditate un mea culpa occidental pentru predarea unei jumatati de continent colonizarii sovietice. (Monica Lovinescu)

Francois Furet - Trecutul unei iluzii. Eseu despre ideea comunistă în secolul XX.

Traducere de Emanoil Marcu si Vlad Russo.

Apărută în cadrul remarcabilei colecții Istoria Ideilor.

Recenzii
Pentru mai multe detalii în legătură cu acest titlu, vizitați pagina.
  Ne pare rau, insa aceasta carte lipseste momentan din stoc. Daca doriti sa o achizitionati, va rugam sa ne contactati utilizand formularul de contact si in cel mai scurt timp vom urgenta reinnoirea stocului cu numarul de exemplare dorite. Va multumim!
Cartea “Trecutul unei iluzii” de Francois Furet a apărut la editura Humanitas în seria de Istorie, se află în stare impecabilă, conține 544 pagini și poate fi comandată la cerere.
0 produse
Facebook

Acasă | Căutare | Catalog | Clienți | Contact | Informații | GDPR | Hartă site

Viziteaza site-ul ANTICARIAT SI LIBRARIE ONLINE pe ShopMania

Copyright © 2024 Librăria Cărți-Online.com
Powered by Ideea Europeană