NE REINVENTĂM!

Momentan, până finalizăm noul website, anticariatul nu este funcțional. Astfel, orice solicitare trimisă prin website nu va putea fi înregistrată. Între timp, vă invităm să verificați periodic pagina noastră pentru a afla când revenim.

Societatea deschisa si dusmanii ei (2 vol.), de Karl Popper

Societatea deschisa si dusmanii ei (2 vol.)

de Karl Popper

Societatea deschisa si dusmanii ei (2 vol.)

Titlu:

Societatea deschisa si dusmanii ei (2 vol.)

Domeniu: Filosofie

Editura: Humanitas

Autor: Karl Popper

Starea cărții: Nouă

Nr. pagini: 368+442

Anul apariţiei: 1993

159,00 RON

Carte unica, socanta, ea este si o profunda aparare a democratiei si o introducere sui-generis in filozofia politica si filozofia istoriei. In loc sa pozam drept profeti, trebuie sa devenim ziditori ai destinului nostru. Trebuie sa invatam sa facem lucrurile cat mai bine cu putinta si sa ne descoperim greselile. Iar cand ne vom fi lepadat de ideea ca istoria puterii va fi judecatorul nostru, cand vom fi incetat sa ne intrebam cu ingrijorare daca istoria ne va da sau nu dreptate, atunci poate ca vom izbuti intr-o buna zi sa aducem puterea sub controlul nostru, in felul acesta am putea chiar, la randul nostru, sa justificam istoria. Lucru de care ea are mare nevoie.

Cele doua volume ale Societatii deschiseVraja lui Platon si Epoca marilor profetii: Hegel si Marx – ofera o critica stralucita, clara si plina de vigoare a marxismului si a tuturor dogmelor intelectuale care l-au facut posibil.

„Pentru cei care au gustat din pomul cunoasterii, paradisul e pierdut. Cu cat incercam mai mult sa ne intoarcem la vremurile eroice ale tribalismului, cu atat mai sigur ajungem la Inchizitie, la Politia Secreta si la un banditism romanticizat. Incepand cu inabusirea ratiunii si a adevarului, nu putem sfarsi decat cu cea mai brutala si violenta distrugere a tot ce-i omenesc. Nu exista intoarcere la o armonioasa stare de natura. Daca ne intoarcem, vom fi siliti sa strabatem pana la capat drumul inapoi – sa revenim la animalitate.“ - K. R. Popper

Karl Popper - Societatea deschisa si dusmanii ei, 2 volume:

  1. Vol. I: Vraja lui Platon
  2. Vol. II: Epoca marilor profeti: Hegel si Marx

Karl Raimund Popper s-a nascut la Viena, la 28 iulie 1902. A publicat prima sa carte in 1934: Logik der Forschung (aparuta si in traducere romneasca: Logica cercetarii, Editura Stiintifica si Enciclopedica, 1981). Pentru Popper trasatura distinctiva a teoriei stiintifice este failibilitatea. Logica este logica invatarii din greseli. In tineretea sa, Karl Popper a fost membru al Partidului Social-Democrat Austriac, care era pe atunci marxist (austro-marxist). In 1919–1920 a inceput sa se indoiasca insa profund de marxism. A ramas membru, inactiv, al social-democratiei; simtea ca nu poate teoretiza public vederile sale antimarxiste; in Austria acelor vremi, orice slabire a ideologiei social-democratiei ar fi facut jocul teribililor ei dusmani. Dupa venirea la putere a fascistilor, Popper a fost nevoit sa emigreze, intre 1936–1946, in Noua Zeelanda. Din 1946, s-a stabilit in Anglia, unde a predat, ca si un alt mare ganditor austriac, Fr. Hayek, la London School of Economics. A murit in 1994.

Recenzii (1)
Pentru mai multe detalii în legătură cu acest titlu, vizitați pagina.
Cartea “Societatea deschisa si dusmanii ei (2 vol.)” de Karl Popper a apărut la editura Humanitas în seria de Filosofie, se află în stare nouă, conține 368+442 pagini și poate fi comandată online.
0 produse
Facebook

Acasă | Căutare | Catalog | Clienți | Contact | Informații | GDPR | Hartă site

Viziteaza site-ul ANTICARIAT SI LIBRARIE ONLINE pe ShopMania

Copyright © 2024 Librăria Cărți-Online.com
Powered by Ideea Europeană