NE REINVENTĂM!

Momentan, până finalizăm noul website, anticariatul nu este funcțional. Astfel, orice solicitare trimisă prin website nu va putea fi înregistrată. Între timp, vă invităm să verificați periodic pagina noastră pentru a afla când revenim.

Pobby si Dingan, de Ben Rice

Pobby si Dingan

de Ben Rice

Pobby si Dingan

Titlu:

Pobby si Dingan

Domeniu: Beletristica » Colectia Cotidianul

Editura: Univers

Autor: Ben Rice

Starea cărții: Nouă

Nr. pagini: 110

Anul apariţiei: 2007

24,00 RON

Kellyanne este singura fiica a unui englez stabilit intr-un orasel din Australia, unde majoritatea barbatilor se ocupa de minerit, visand sa gaseasca pietre pretioase care sa le schimbe viata. Diferenta dintre Kellyanne si alte fete de varsta ei este ca aceasta are doi prieteni imaginari: Pobby si Dingan. Acestia sunt “imaginari si tacuti, uneori fluiera”, Pobby “schiopata putin si poate trece prin ziduri”, iar Dingan are in buric un opal pe care nu-l poate vedea oricine.

Kellyanne este o fetita retrasa, iar ceilalti membri ai familiei o vad ca vorbeste mereu singura, in timp ce fratele sau Ashmol o ia mereu peste picior datorita celor doi “prieteni”. in schimb, alti locuitori ai orasului intra in jocul fetitei, o intreaba ce-i fac prietenii sau ii ofera cate trei acadele, cate una pentru fiecare. De asemenea, mama ei pune masa si pentru Pobby si Dingan, doar ca acestia prefera de cele mai multe ori sa manance… dulciuri.

Despre autor

Povestea genezei romanului lui Ben Rice este la fel de fascinanta ca si scriitura autorului britanic. In cautarea inspiratiei, scriitorul in devenire Ben Rice a obtinut o bursa care acoperea costurile unei calatorii in Australia. Ajuns pe continentul de la Antipozi, autorul s-a oprit in Lightning Ridge, o minuscula comunitate de mineri atrasi pe acele meleaguri de mirajul minelor de opal, cindva bogate, din zona. Asemeni celor cuprinsi de febra aurului in Vestul Salbatic, minerii din Lightning Ridge au ramas cu visele de imbogatire si cu legendele povestite seara la circiuma despre personaje mai mult fictive peste care daduse cindva, demult, norocul de a descoperi peste noapte un zacamint de pietre pretioase.

Ben Rice a fost mult mai norocos decit minerii australieni pentru ca el s-a intors din Lightning Ridge mai bogat cu o iubita si cu un subiect de roman. „Ideea lui Pobby si Dingan mi-a venit de la povestile iubitei mele, Mollie, despre relatia ei din copilarie cu doi prieteni imaginari“, povesteste Ben Rice. „Fascinat de aceasta istorie, m-am intrebat ce s-ar intimpla in sufletul unui copil daca prietenii lui invizibili pentru restul lumii ar disparea. Si intregul roman a pornit de la aceasta intrebare“, afirma scriitorul intr-un interviu din 2000. Ben Rice a explicat ca a ales oraselul minier Lightning Ridge ca decor pentru romanul sau pentru ca in aceasta asezare toti locuitorii sint antrenati intr-o febra a cautarii opalelor, pietre pretioase uneori la fel de imaginare precum Pobby si Dingan, prietenii micutei Kellyanne.

Intors in Anglia, Rice s-a stabilit la Londra, unde a inceput imediat lucrul la Pobby si Dingan, roman ce avea sa ii aduca peste noapte celebritatea. Primul cititor al textului a fost poetul si editorul Craig Raine, cel care in timpul anilor de studentie la Universitatea Oxford il indemnase pe Ben Rice sa se apuce serios de scris. „M-am gindit ca o sa-mi serveasca eterna replica: "Da, e un text dragut, dar trebuie sa mai lucrezi la el". Dar, spre surprinderea mea, el mi-a zis: "Trimite-o imediat unui agent". I-am urmat sfatul, desi eram convins ca nici o editura care se respecta nu publica un text de doar 21.000 de cuvinte intr-o singura carte. Ma gindeam ca ma vor mai pune sa mai adaug inca o nuvela, ceva, si ca pina o voi scrie va dura mult si bine“, povesteste autorul lui Pobby si Dingan.

Dar lucrurile nu au stat asa. Chiar de a doua zi, Ben Rice si-a gasit un agent si un editor care s-au aratat absolut incintati de text, pe care l-au publicat foarte repede. Printre admiratorii declarati ai cartii lui Ben Rice se numara si regizorul britanic Peter Cattaneo, realizatorul celebrei pelicule „Full Monty“, care s-a grabit sa ecranizeze Pobby si Dingan, cu micutii Sapphire Boyce si Christian Byers in rolurile principale.

Colecţia Cotidianul.

Recenzii (1)
Pentru mai multe detalii în legătură cu acest titlu, vizitați pagina.
Acest titlu este disponibil doar la cerere și este în stoc limitat.

Dacă doriți să îl comandați, va putea fi livrat în 7 zile de la data comenzii.
Cartea “Pobby si Dingan” de Ben Rice a apărut la editura Univers în seria de Beletristica: Colectia Cotidianul, se află în stare nouă, conține 110 pagini și poate fi comandată online.
0 produse
Facebook

Acasă | Căutare | Catalog | Clienți | Contact | Informații | GDPR | Hartă site

Viziteaza site-ul ANTICARIAT SI LIBRARIE ONLINE pe ShopMania

Copyright © 2024 Librăria Cărți-Online.com
Powered by Ideea Europeană