NE REINVENTĂM!

Momentan, până finalizăm noul website, anticariatul nu este funcțional. Astfel, orice solicitare trimisă prin website nu va putea fi înregistrată. Între timp, vă invităm să verificați periodic pagina noastră pentru a afla când revenim.

Pentru Europa. Integrarea Romaniei, aspecte ideologice si culturale, de Adrian Marino

Pentru Europa. Integrarea Romaniei, aspecte ideologice si culturale

de Adrian Marino

Pentru Europa. Integrarea Romaniei, aspecte ideologice si culturale

Titlu:

Pentru Europa. Integrarea Romaniei, aspecte ideologice si culturale

Domeniu: Documente

Editura: Polirom

Autor: Adrian Marino

Starea cărții: Impecabilă

Nr. pagini: 282

Anul apariţiei: 2005

39,00 RON

„Pregatind pentru reeditare Pentru Europa, carte aparuta acum, deci dupa zece ani, la aceeasi editura Polirom, care si-a inaugurat activitatea prin aceasta «lansare», constat ca pentru mine (cel putin) problemele si dificultatile temei au ramas aceleasi... Pentru Europa isi reafirma intentia de baza de a fi o carte introductiva, aproape un «manifest» in favoarea «ideii europene». Pe toate planurile. Studiata istoric si prin bibliografii sistematice si cit mai multe citate concludente, ea urmareste sa ofere o alta imagine a «Europei» decit cea curenta. Ideea de «Europa» este concurata tot mai insistent de ideea de «globalizare», cu tendinta de a se suprapune si a se impune integral. S-ar parea ca noua realitate culturala «globala» defavorizeaza profund micile culturi, cum e a noastra, care ar pierde astfel, prin integrare, «specificitatea». In realitate, «integrarea» – adevarata obsesie nationala – nu dispare, ci doar isi schimba continutul si, mai ales, mecanismul. Textele despre «literatura universala» prefateaza, intr-un fel, «solutia viitorului». Creatiile individuale, profund originale, isi pot gasi «corespondente» si termeni de comparatie oriunde in spatiul «literaturii universale», inclusiv orientale, exotice etc. De-abia urmind aceasta ipoteza, virtualitatile si valentele «universale» ale oricarei creatii individuale, «nationale», din orice literatura a lumii, pot fi, intr-adevar, puse in lumina si valorificate din plin.” (Adrian Marino)

Recenzii
Pentru mai multe detalii în legătură cu acest titlu, vizitați pagina.
Cartea “Pentru Europa. Integrarea Romaniei, aspecte ideologice si culturale” de Adrian Marino a apărut la editura Polirom în seria de Documente, se află în stare impecabilă, conține 282 pagini și poate fi comandată online.
0 produse
Facebook

Acasă | Căutare | Catalog | Clienți | Contact | Informații | GDPR | Hartă site

Viziteaza site-ul ANTICARIAT SI LIBRARIE ONLINE pe ShopMania

Copyright © 2024 Librăria Cărți-Online.com
Powered by Ideea Europeană