NE REINVENTĂM!

Momentan, până finalizăm noul website, anticariatul nu este funcțional. Astfel, orice solicitare trimisă prin website nu va putea fi înregistrată. Între timp, vă invităm să verificați periodic pagina noastră pentru a afla când revenim.

Oase plangand, de Nichita Stanescu

Oase plangand

de Nichita Stanescu

Oase plangand

Titlu:

Oase plangand

Domeniu: Poezie

Editura: Curtea Veche

Autor: Nichita Stanescu

Starea cărții: Nouă

Nr. pagini: 368

Anul apariţiei: 2011

19,00 RON

„Daca in cuvantul iubito ar incapea o tragedie... Daca rosu ar fi vertical. Daca prima litera a unui cuvant s-ar afla mereu in trecut... Daca cineva ar fi «impotriva cuvintelor», daca libertatea ar fi o forma si daca «Necuvintele» ar insemna: «Acel cuvant il visez/ care a fost la-nceputul lumilor lumii, /plutind prin intuneric si despartind apele de lumina, /nascand pesti in ape si nascand/ ape si lumini in lumina, /nascand pesti in ape si nascand/ ape si lumini in lumina», cu siguranta creatorul acestui limbaj tulburator nu ar putea fi decat Nichita Stanescu.

Oase plangand ocupa o pozitie semnificativa in opera stanesciana: e momentul in care capata ultimele accente constiinta dramatica a subiectului liric prins intre aspiratia idealista, a transfigurarii realului accidental si perisabil, stand sub semnul hazardului, si chiar acest concret existential, considerat, de la o anume inaltime a privirii contemplative, insa mult mai tulburata decat odinioara de spectacolul viului, al existentelor de relief scazut, pe care aici «soarecii de camp» o mediaza metaforic.

Apelul angoasat la «ingrozirea naturii» e rostit de o fiinta ce se stie mai mult decat oricand primejduita, precara, vulnerabila. Chiar si ceea ce parea mai solid si durabil in trupul omenesc «plange» acum, obsedat de ceea ce continua sa ramana «partea cea mai rezistenta a biologiei umane", cum erau definite candva cuvintele...», este de parere criticul literar “ Ion Pop.

Coperti cartonate si supracoperta.

Recenzii
Pentru mai multe detalii în legătură cu acest titlu, vizitați pagina.
Acest titlu este disponibil doar la cerere și este în stoc limitat.

Dacă doriți să îl comandați, va putea fi livrat în 7 zile de la data comenzii.
Cartea “Oase plangand” de Nichita Stanescu a apărut la editura Curtea Veche în seria de Poezie, se află în stare nouă, conține 368 pagini și poate fi comandată online.
0 produse
Facebook

Acasă | Căutare | Catalog | Clienți | Contact | Informații | GDPR | Hartă site

Viziteaza site-ul ANTICARIAT SI LIBRARIE ONLINE pe ShopMania

Copyright © 2024 Librăria Cărți-Online.com
Powered by Ideea Europeană