NE REINVENTĂM!

Momentan, până finalizăm noul website, anticariatul nu este funcțional. Astfel, orice solicitare trimisă prin website nu va putea fi înregistrată. Între timp, vă invităm să verificați periodic pagina noastră pentru a afla când revenim.

Enciclopedia religiilor (vol. 1+2), de Michel Malherbe

Enciclopedia religiilor (vol. 1+2)

de Michel Malherbe

Enciclopedia religiilor (vol. 1+2)

Titlu:

Enciclopedia religiilor (vol. 1+2)

Domeniu: Religie si spiritualitate

Editura: Nemira

Autor: Michel Malherbe

Starea cărții: Foarte bună

Nr. pagini: 384 + 456

Anul apariţiei: 2013

64,00 RON

Din cele mai vechi timpuri, religia a fost o constanta vitala in existenta omului, oriunde s-ar afla el. Stand la baza numeroaselor conflicte politice, sociale si culturale de astazi, religia ramane temeiul vietii. Intre paginile acestei lucrari esentiale se deslusesc fundamentele diverselor orientari si miscari spirituale din lumea intreaga, privite cu obiectivitatea omului de stiinta.

Intr-un stil alert, de o remarcabila precizie, Michel Malherbe se apleaca asupra evolutiei vietii religioase din timpuri imemoriale si pana in contemporaneitate. Sectele si gruparile religioase fac obiectul unei analize aprofundate in ambele volume ale lucrarii. In primul dintre ele, un aspect inedit il reprezinta studiul religiilor din Africa.

„Religiile reprezinta cadrul, suportul si cateodata motorul unei vieti spirituale care capata sens doar daca este traita ca fiind unica si individualizata. De aceea religiile apar cateodata ca o constrangere, ca o haina inutila impusa diversitatii comportamentelor spirituale.

Religiile se adreseaza, fiecare in felul ei, nevoilor spirituale. Acestea se confunda frecvent cu alte elemente de natura psihologica, precum nevoia de apartenenta la o comunitate sau la o traditie, bucuria de a participa la o ceremonie, fascinatia pentru necunoscut, dorinta de a progresa, teama de viitor… Fiecare dintre noi poate avea asemenea sentimente fara sa fie adept al unei religii, insa nevoile spirituale sunt de alta natura si nu pot fi reduse la simple fenomene psihologice.

Religiile sunt doar un mijloc prin care ne putem apropia de Dumnezeu. Ele nu au sens fara ajutorul lui. Fiind «administrate» de om, religiile sunt limitate si rolul lor este acela de a ne ajuta sa ne implinim destinul in Dumnezeu. Ele sunt folositoare in masura in care ne invata sa devenim responsabili si sa cautam pacea si iubirea, apeland la toate resursele noastre.“

Michel Malherbe - Enciclopedia religiilor, 2 volume. Format mare, tip enciclopedic, cartonate.

Recenzii
Pentru mai multe detalii în legătură cu acest titlu, vizitați pagina.
Acest titlu este disponibil doar la cerere și este în stoc limitat.

Dacă doriți să îl comandați, va putea fi livrat în 7 zile de la data comenzii.
Cartea “Enciclopedia religiilor (vol. 1+2)” de Michel Malherbe a apărut la editura Nemira în seria de Religie si spiritualitate, se află în stare foarte bună, conține 384 + 456 pagini și poate fi comandată online.
0 produse
Facebook

Acasă | Căutare | Catalog | Clienți | Contact | Informații | GDPR | Hartă site

Viziteaza site-ul ANTICARIAT SI LIBRARIE ONLINE pe ShopMania

Copyright © 2024 Librăria Cărți-Online.com
Powered by Ideea Europeană