NE REINVENTĂM!

Momentan, până finalizăm noul website, anticariatul nu este funcțional. Astfel, orice solicitare trimisă prin website nu va putea fi înregistrată. Între timp, vă invităm să verificați periodic pagina noastră pentru a afla când revenim.

Domnia cantitatii si semnele vremurilor, de Rene Guenon

Domnia cantitatii si semnele vremurilor

de Rene Guenon

Domnia cantitatii si semnele vremurilor

Titlu:

Domnia cantitatii si semnele vremurilor

Domeniu: Filosofie

Editura: Humanitas

Autor: Rene Guenon

Starea cărții: Impecabilă

Nr. pagini: 288

Anul apariţiei: 1995

Stoc epuizat

Opera lui Guenon, ca sa fie patrunsa in amanunt, trebuie citita "carte cu carte". Posesorul unei viziuni foarte largi dar compacte asupra realitatii, Guenon isi dezvaluie metafizica gradual, obligand cititorul sa parcurga, odata cu cartile sale, adevarate trepte ale initierii. Daca in Criza lumii moderne Guenon trecea in revista semnele decaderii spirituale care macina Occidentul, in Domnia calitatii si semnele vremurilor examineaza, din perspective traditionale occidentale si orientale, preeminenta principiilor cantitatii in industrializare, cultul originalitatii, increderea oarba in statistica, tendinta de a simplifica la extrem, ura fata de lucrurile ascunse, rationalism etc., precum si caile pe care, exaltate de ideea de progres si evolutie, le iau filozofia si stiinta moderna. Domnia cantitatii si semnele vremurilor este considerat un magnum opus printre textele in care Guenon se ocupa de critica civilizatiilor, asa cum Simboluri ale stiintei sacre este capodopera studiilor sale despre cosmologie si simboluri.

In ansamblul a ceea ce constituie propriu-zis civilizatia moderna, indiferent care ar fi unghiul din care privim, trebuie sa constatam ca totul apare din ce in ce mai artificial, denaturat si falsificat.

Tot ce am spus in cursul acestui studiu constituie ceea ce putem numi „semnele vremurilor“, potrivit expresiei evanghelice, adica semnele precursoare ale „sfarsitului unei lumi“ sau al unui ciclu.

Astfel, daca vrem sa mergem pana la realitatea cea mai profunda, putem spune cu toata rigoarea ca „sfarsitul unei lumi“ nu este si nici nu poate fi vreodata altceva decat sfarsitul unei iluzii.

Rene Guenon - Domnia cantitatii si semnele vremurilor.

Recenzii
Pentru mai multe detalii în legătură cu acest titlu, vizitați pagina.
  Ne pare rau, insa aceasta carte lipseste momentan din stoc. Daca doriti sa o achizitionati, va rugam sa ne contactati utilizand formularul de contact si in cel mai scurt timp vom urgenta reinnoirea stocului cu numarul de exemplare dorite. Va multumim!
Cartea “Domnia cantitatii si semnele vremurilor” de Rene Guenon a apărut la editura Humanitas în seria de Filosofie, se află în stare impecabilă, conține 288 pagini și poate fi comandată la cerere.
0 produse
Facebook

Acasă | Căutare | Catalog | Clienți | Contact | Informații | GDPR | Hartă site

Viziteaza site-ul ANTICARIAT SI LIBRARIE ONLINE pe ShopMania

Copyright © 2024 Librăria Cărți-Online.com
Powered by Ideea Europeană