NE REINVENTĂM!

Momentan, până finalizăm noul website, anticariatul nu este funcțional. Astfel, orice solicitare trimisă prin website nu va putea fi înregistrată. Între timp, vă invităm să verificați periodic pagina noastră pentru a afla când revenim.

Cortez (editie de lux), de Marius Constantinescu

Cortez (editie de lux)

de Marius Constantinescu

Cortez (editie de lux)

Titlu:

Cortez (editie de lux)

Domeniu: Jurnale, memorii, biografii

Editura: Baroque Books & Arts

Autor: Marius Constantinescu

Starea cărții: Nouă

Nr. pagini: 368

Anul apariţiei: 2013

39,00 RON

Ediție de lux, apărută în condiții grafice de excepție la editura Baroque Books & Arts. Coperți cartonate și supracopertă.

Ideea volumului de fata a castigat concursul pentru rezidente culturale organizat de Institutul Cultural Roman de la Paris, in 2012.

Nascuta la Bucium in 26 decembrie 1935, Viorica Cortez si-a inceput cariera muzicala la 17 ani, ca solista a Corului Gavriil Musicescu din Iasi. A urmat cursurile Scolii de Muzica, apoi ale Conservatorului din localitate, desavarsindu-si pregatirea la Conservatorul Ciprian Porumbescu din Bucuresti, la clasa Artei Florescu. A castigat cateva dintre cele mai importante competitii vocale: Toulouse (1964), ’s-Hertogenbosch (1965) si Concursul International George Enescu, Bucuresti (1967). Angajata a Operei din Bucuresti, a parasit Romania in 1970, din pricina sicanelor autoritatilor comuniste, care incercau sa ii zadarniceasca afirmarea internationala.

Viorica Cortez a avut una dintre cele mai bogate cariere internationale. Prezentele (unele record) pe scenele de la Scala din Milano, Metropolitan Opera din New York, Opera din Paris, Arena din Verona, Gran Teatre del Liceu din Barcelona, Lyric Opera din Chicago, pleiada de parteneri, dirijori si regizori dintre cei mai valorosi, amploarea repertoriului, longevitatea si inzestrarile artistice iesite din comun definesc portretul uneia dintre cele mai complete artiste lirice ale ultimilor 40 de ani.

Casatorita in Romania cu sculptorul Marcel Guguianu, Viorica Cortez a devenit mai tarziu, in Franta, sotia compozitorului Emmanuel Bondeville, secretaire perpetuel al Academiei de Arte Frumoase, apoi, dupa moartea acestuia, a istoricului de origine romana Adolf Armbruster. Din primul mariaj, artista are o fiica, pe Catalina. Ambele locuiesc la Paris. In prezent, Viorica Cortez isi imparte timpul intre master classes, jurii internationale si lectii de canto particulare, fara a neglija invitatiile de prelungire a carierei in roluri de compozitie.

Recenzii
Pentru mai multe detalii în legătură cu acest titlu, vizitați pagina.
Acest titlu este disponibil doar la cerere și este în stoc limitat.

Dacă doriți să îl comandați, va putea fi livrat în 7 zile de la data comenzii.
Cartea “Cortez (editie de lux)” de Marius Constantinescu a apărut la editura Baroque Books & Arts în seria de Jurnale, memorii, biografii, se află în stare nouă, conține 368 pagini și poate fi comandată online.
0 produse
Facebook

Acasă | Căutare | Catalog | Clienți | Contact | Informații | GDPR | Hartă site

Viziteaza site-ul ANTICARIAT SI LIBRARIE ONLINE pe ShopMania

Copyright © 2024 Librăria Cărți-Online.com
Powered by Ideea Europeană