NE REINVENTĂM!

Momentan, până finalizăm noul website, anticariatul nu este funcțional. Astfel, orice solicitare trimisă prin website nu va putea fi înregistrată. Între timp, vă invităm să verificați periodic pagina noastră pentru a afla când revenim.

Contractul social, de Jean-Jacques Rousseau

Contractul social

de Jean-Jacques Rousseau

Contractul social

Titlu:

Contractul social

Domeniu: Filosofie

Editura: Nemira

Autor: Jean-Jacques Rousseau

Starea cărții: Nouă

Nr. pagini: 224

Anul apariţiei: 2008

24,00 RON

Una din operele esentiale ale lui Rousseau, precum si una din cele mai importante carti filosofico-politice scrise vreodata.

„Acest contract ilustreaza modul si momentul in care autoritatea politica ia fiinta. Rezultatul sau este o fiinta morala, un „corp colectiv”. Pentru Rousseau, ceea ce rezulta in urma pactului de asociere nu este o comunitate, un popor concret, ci o entitate legala si metafizica: Suveranul. Despre contractul social nu este o carte in care fiecare demagog nationalist are dreptul sa citesca dreptul factiunii populare de a exercita o autoritate dupa bunul plac. [...] Intrebarea finala pe care o ridicam in legatura cu teoria din Despre contractul social priveste valoarea sa de exemplu. Este aceasta carte un tratat despre o societate libera sau ea anunta cosmarul statului totalitar? Este Rousseau un liberal, un revolutionar social sau un conservator?” (Catalin Avramescu)

Jean-Jacques Rousseau - Despre contractul social sau Principiile dreptului politic.

Recenzii
Pentru mai multe detalii în legătură cu acest titlu, vizitați pagina.
Cartea “Contractul social” de Jean-Jacques Rousseau a apărut la editura Nemira în seria de Filosofie, se află în stare nouă, conține 224 pagini și poate fi comandată online.
0 produse
Facebook

Acasă | Căutare | Catalog | Clienți | Contact | Informații | GDPR | Hartă site

Viziteaza site-ul ANTICARIAT SI LIBRARIE ONLINE pe ShopMania

Copyright © 2024 Librăria Cărți-Online.com
Powered by Ideea Europeană