NE REINVENTĂM!

Momentan, până finalizăm noul website, anticariatul nu este funcțional. Astfel, orice solicitare trimisă prin website nu va putea fi înregistrată. Între timp, vă invităm să verificați periodic pagina noastră pentru a afla când revenim.

Categorii, de Aristotel

Categorii

de Aristotel

Categorii

Titlu:

Categorii

Domeniu: Filosofie

Editura: Paideia

Autor: Aristotel

Starea cărții: Foarte bună

Nr. pagini: 104

Anul apariţiei: 2007

36,00 RON

Când Andronikos din Rhodos aşeza în fruntea catalogului scrierilor aristotelice corpus-ul de logică, numit ceva mai târziu „organon“, urma unei sugestii din Metafizica, „încercările unora de a discuta despre modalităţile de înţelegere a adevărului acelor propoziţii veneau din ignoranţă, în ordinea Analiticilor. Or, acestea trebuie ştiinţe deja, iar nu învăţate o dată cu cercetarea însăşi“. Dar, poate, mai urma şi tradiţiei şcolii. Dacă până târziu şi încă în medii neoplatonice, este vorba de şcoala lui Proclas, învăţământul începea cu „logica“ aristotelică, nu este deloc exclus ca să se fi continuat tradiţia Lyceului. Prin urmare poziţia în catalog a corpus-ului era hotărâtă de valoarea instrumentală a „logicii“. Este însă de discutat asupra scrierilor alăturate. De un criteriu intrinsec nu pare a fi vorba, de îndată ce prima, despre Categorii, nu este totuşi carte“ de logică, fie şi de logică a conceptului, după cum nici despre interpretare nu este, de această dată, de logică a conceptului, după cum nici despre interpretare nu este, de această dată, de logică a judecăţii. Mai curând, locul celei dintâi, cel puţin, era alături de cele 14 mici tratate strânse, nu întrutotul cu rigoare, de Andronikos sub titlul: ton meta tà physika.

Recenzii
Pentru mai multe detalii în legătură cu acest titlu, vizitați pagina.
Cartea “Categorii” de Aristotel a apărut la editura Paideia în seria de Filosofie, se află în stare foarte bună, conține 104 pagini și poate fi comandată online.
0 produse
Biblia copiilor
Biblia copiilor
64,00 RON
49,00 RON
Facebook

Acasă | Căutare | Catalog | Clienți | Contact | Informații | GDPR | Hartă site

Viziteaza site-ul ANTICARIAT SI LIBRARIE ONLINE pe ShopMania

Copyright © 2024 Librăria Cărți-Online.com
Powered by Ideea Europeană