NE REINVENTĂM!

Momentan, până finalizăm noul website, anticariatul nu este funcțional. Astfel, orice solicitare trimisă prin website nu va putea fi înregistrată. Între timp, vă invităm să verificați periodic pagina noastră pentru a afla când revenim.

Cartea Verde, de Muammar al-Gaddafi

Cartea Verde

de Muammar al-Gaddafi

Cartea Verde

Titlu:

Cartea Verde

Domeniu: Doctrine politice

Editura: Publicaţie independentă

Autor: Muammar al-Gaddafi

Starea cărții: Impecabilă

Nr. pagini: nespecificat

Stoc epuizat

Muammar al-Gaddafi - Cartea Verde.

Editie rarisima, si unica, de altfel, in limba romana, aparuta intr-un tiraj foarte scurt, tiparita de statul libian. Nu a mai fost reeditata si probabil nici nu va fi in curand.

Puțini știu despre Libia şi Gaddafi că în această ţară exista o formă de organizare socială unică în lume, care, conform liderului libian, se baza pe o doctrină care ar constitui „a treia teorie universală”, o alternativă la capitalism şi socialism. Libia nu era nici republică, nici regat, nici emirat sau altă formă de guvernământ, ci se numea Jamahirya Arabă Libiană. Termenul „jamahirya” este inventat chiar de Gaddafi şi înseamnă „puterea poporului”.

Doctrina acestui sistem de organizare socială este expusă pe larg în lucrarea „Cartea Verde”, scrisă de Muammar al-Gaddafi. Sistemul se adaptează structurii specifice societăţii libiene, organizată în triburi. La baza sa se află „comitetele populare”, care ar permite participarea directă a cetăţenilor la guvernare.

Dacă problema democraţiei este rezolvată prin acest sistem al comitetelor populare, cea a economiei este soluţionată printr-un model de producţie socialist în care nu există patron şi angajat ci „parteneri” cu drepturi egale.

Ideile acestui sistem, prezentat în „Cartea Verde”, este unul absolut original, ce merită studiat pentru o serie de idei interesante, care se potrivesc destul de bine cu realitatea democraţiei românești, adoptată după modelul tradiţional.

Recenzii
Pentru mai multe detalii în legătură cu acest titlu, vizitați pagina.
  Ne pare rau, insa aceasta carte lipseste momentan din stoc. Daca doriti sa o achizitionati, va rugam sa ne contactati utilizand formularul de contact si in cel mai scurt timp vom urgenta reinnoirea stocului cu numarul de exemplare dorite. Va multumim!
Cartea “Cartea Verde” de Muammar al-Gaddafi a apărut la editura Publicaţie independentă în seria de Doctrine politice, se află în stare impecabilă și poate fi comandată la cerere.
0 produse
Facebook

Acasă | Căutare | Catalog | Clienți | Contact | Informații | GDPR | Hartă site

Viziteaza site-ul ANTICARIAT SI LIBRARIE ONLINE pe ShopMania

Copyright © 2024 Librăria Cărți-Online.com
Powered by Ideea Europeană